Provinciaal blad van Limburg
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Limburg | Provinciaal blad 2020, 7766 | Overige besluiten van algemene strekking |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Limburg | Provinciaal blad 2020, 7766 | Overige besluiten van algemene strekking |
Nadere subsidieregels sport 2021
Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen
Artikel 1 Begripsomschrijvingen
In deze regeling wordt verstaan onder:
Breedtesport: alle sport die niet op top(sport)niveau wordt beoefend. Plezier en ontspanning staan daarbij voorop. Competitie kan, maar hoeft geen onderdeel van breedtesport te zijn. Er wordt gesport bij sportverenigingen, sportscholen, fitnesscentra of op eigen gelegenheid (ongeorganiseerde sporters).
FLOT: flexibel onderwijs en topsport; heeft betrekking op een actieplan dat is gericht op de verbetering van het onderwijs en carrièreperspectief voor topsporters. Het doel is dat topsporters competentiegerichte studiekeuzes kunnen maken, een flexibel onderwijsaanbod kunnen volgen en dat het combineren van een studie en topsport financieel haalbaar is.
Nationaal Topsport Centrum (NTC): een centrum waar sporttalenten fulltime kunnen wonen, werken, studeren en programma’s kunnen volgen op één locatie. NTC’s worden alleen opgericht voor sporttakken die om sport-specifieke kenmerken locatie-gebonden zijn. Sporten die niet locatie-gebonden zijn worden (samen) ondergebracht in een CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs).
Platform: een rechtspersoon die door de stakeholders (onder andere de bond) van een sporttak erkend wordt. Het platform is het eerste aanspreekpunt voor alle stakeholders van de betreffende sporttak. Het platform ontwikkelt een jaarlijks werkprogramma waarin opgenomen staat op welke wijze de betreffende sporttak in Limburg wordt georganiseerd en uitgevoerd.
Provinciaal sporttakplan: een actueel meerjarig plan voor de speerpunt- en kernsporten waarin door de betreffende sportbond en de betrokken Limburgse sportverenigingen, -stichtingen, evenementorganisaties en overige stakeholders ambities en beleid zijn uitgewerkt om de betreffende sport op het terrein van breedtesport, talentontwikkeling, topsport, evenementen en accommodaties duurzaam te versterken in Limburg.
Talentontwikkeling: een regionaal- of nationaal trainingsprogramma in aanwezigheid van een topsport talentschool met alle activiteiten die de opleiding van talenten tot topsporter vormen. Leidend zijn hierbij de normen en richtlijnen van de sportbond (meerjarenopleidingsplan). Het programma voldoet aan de internationale norm met een reëel uitzicht op een internationale toppositie. De sporttechnische training is primair een samenhang tussen motorische, psychische, emotionele en sociale componenten die medebepalend zijn voor het ontwikkelingsproces.
Topsport: sportbeoefening op het hoogste niveau in een bepaalde tak van sport, met de ambitie te presteren op het internationale niveau van Europese kampioenschappen (EK), Wereldkampioenschappen (WK), Olympische Spelen (OS), Paralympische Spelen of met deze kampioenschappen vergelijkbare toernooien (bij de beste 10 van de wereld horen).
Topsport Talentschool: school die van het Ministerie van OCW een licentie heeft gekregen die deze scholen het exclusieve recht geeft om af te wijken van de normale onderwijsregelgeving. Van dit recht kan gebruik gemaakt worden door sporttalenten die een topsportstatus of een talentstatus hebben. Deze sportstatussen worden verstrekt op basis van afgesproken prestatienormen tussen de betreffende sportbond en NOC*NSF.
Artikel 4 Algemene subsidiecriteria
Om voor een subsidie in aanmerking te komen, gelden de volgende algemene criteria:
Artikel 5 Specifieke subsidiecriteria betreffende werkplan
Voor een werkplan als bedoeld in artikel 1, onder sub q, kan subsidie worden verstrekt. Het werkplan van het betreffende platform heeft een looptijd van maximaal één (kalender)jaar, zijnde het jaar 2021, en dient de volgende onderdelen te bevatten, invulling te geven aan en concrete resultaten te benoemen te aanzien van:
Indien een werkplan het onderdeel ‘breedtesport’ bevat dient uitvoering te worden gegeven aan breedtesportstimuleringsactiviteiten die gericht zijn op het behouden en stimuleren van (structurele) sportdeelname (inactieve burgers), het versterken van het trainerskader en het versterken van de (verenigings)sportstructuur;
Artikel 6 Specifieke subsidiecriteria betreffende NTC’s en RTC’s
Voor NTC’s en RTC’s geldt het volgende:
Het RTC-programma (instroomprogramma) dient goedgekeurd te zijn door de Technisch Directeur van de betreffende sportbond, zodat de sportbond hiermee bevestigt dat dit programma waardevol is voor de ontwikkeling en doorstroom van talenten naar een hoger niveau. Deze separate goedkeuring wordt als bijlage bij het werkplan gevoegd.
Artikel 8 Voortgangsrapportage
In afwijking van het gestelde in artikel 20, derde lid van de Algemene Subsidieverordening Provincie Limburg 2017 e.v. wordt bij alle subsidieverstrekkingen in het kader van de Nadere subsidieregels sport 2021 de verplichting van een tussentijdse voorgangsrapportage opgelegd.
Hoofdstuk 3 Financiële aspecten
Artikel 10 Maximale subsidiebedragen Provincie Limburg
Voor een platform van een kern-, speerpunt- of kanssport is in 2021 het maximale subsidiebedrag het bedrag dat in 2020 aan subsidie is verleend, waarbij voor de hoogte van het subsidiebedrag bij de speerpunt- en kernsporten rekening kan worden gehouden met de in de voorgaande jaren opgebouwde reserves. De te verlenen subsidiebedragen kunnen derhalve in 2021 lager uitvallen. Een nieuw opgericht platform van een nieuwe kanssport kan niet meer subsidie ontvangen dan het maximaal verleende subsidiebedrag voor een kanssport in 2020.
Voor de sporttakcoördinator van kern- en speerpuntsporten wordt binnen de onder eerste lid, van dit artikel genoemde subsidie maximaal € 60.000,00 (exclusief BTW) verleend op basis van een volledige werkweek, of zo veel minder als de functie-omvang is. Ter verantwoording hiervan dient de onder artikel 5, negende lid, genoemde functieomschrijving te worden overgelegd.
Een subsidieaanvraag kan uitsluitend worden ingediend bij Gedeputeerde Staten met gebruikmaking van het (digitaal) aanvraagformulier dat geplaatst is op de website van de Provincie Limburg: www.limburg.nl/subsidies > actuele subsidieregelingen.
Het (digitaal) aanvraagformulier dient volledig ingevuld en rechtsgeldig ondertekend te worden en te zijn voorzien van alle bijlagen zoals aangegeven op het formulier en dient te worden verzonden naar het op het aanvraagformulier aangegeven adres (Gedeputeerde Staten van Limburg, Cluster Subsidies, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht), dan wel digitaal middels eHerkenning (aanvragen van organisaties) te worden ingediend. Een aanvraag per e-mail is niet mogelijk.
Artikel 14 Inwerkingtreding, beëindiging en citeertitel
Deze Nadere subsidieregels vervallen met ingang van 1 januari 2022, met dien verstande dat zij van toepassing blijven op subsidieaanvragen die voor die datum zijn ontvangen door Gedeputeerde Staten en subsidiebesluiten die vóór die datum zijn genomen, ook voor de volgende stappen in het subsidietraject.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/prb-2020-7766.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.