Kennisgeving “Vastgesteld inpassingsplan Nieuwaal, regelstation Middelkampseweg” te Zaltbommel

 

Bekendmaking van het besluit van 15 oktober 2020 - zaaknummer 2020-007886

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat Provinciale Staten van Gelderland op 23 september 2020 het inpassingsplan Nieuwaal, regelstation Middelkampseweg ongewijzigd hebben vastgesteld. Met ingang van 29 oktober 2020 tot en met 9 december 2020 ligt het inpassingsplan met bijbehorende stukken ter inzage. Belanghebbenden kunnen tegen de vaststelling van dit plan beroep instellen bij de Raad van State.

 

Planomschrijving

De Bommelerwaard kenmerkt zich door de grote concentratie van glastuinbouw.

Door middel van de inpassingsplannen Tuinbouw Bommelerwaard is in dit gebied ruimte aan de tuinbouwsector geboden om zich binnen dit gebied verder te ontwikkelen. Hiervoor is een aantal intensiveringsgebieden aangewezen, waar voldoende mogelijkheden zijn voor verdere

groei. Om deze groei mogelijk te maken is het noodzakelijk dat het elektriciteitsnetwerk

betrouwbaar is en voldoende capaciteit heeft. Zodoende moet het regelstation ‘De Epen’ aan de Middelkampseweg worden uitgebreid, zodat kan worden voorzien in de uitbreiding van bestaande en nieuwe klantvragen. Het bestaande 10kV regelstation wordt uitgebreid met een extra vrijstaand gebouw en er komen drie extra transformatoren in transformatorruimtes. Ook worden verschillende kabels aangelegd en verlegd.

 

Waar kunt u de stukken inzien?

  • Digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl,

  • onder het nummer NL.IMRO.9925.IPMiddelkampseweg-vst1

  • Bij de provincie Gelderland, Markt 11 te Arnhem, op werkdagen van

  • 8.30 uur tot 16.30 uur

  • Bij de gemeente Zaltbommel bij de Afdeling Publiekszaken,

  • Hogeweg 11 te Zaltbommel

 

 

Hoe kunt u in beroep?

Gedurende periode van ter inzagelegging kunnen belanghebbenden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen het inpassingsplan. Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend over het ontwerp-inpassingsplan. Heeft een belanghebbende geen zienswijze ingediend, dan kan alleen beroep worden ingesteld als redelijkerwijs niet verweten kan worden dat geen zienswijze over het ontwerp-inpassingsplan is ingediend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er in het (definitieve) inpassingsplan wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan.

 

Het beroep kan worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Na afloop van de ter inzage ligging treedt het inpassingsplan in werking. Ook als er beroep is ingesteld. Indien u van mening bent dat daardoor uw belangen geschaad worden kunt u de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens verzoeken om een zogenoemde voorlopige voorziening te treffen. Indien de voorzitter van mening is dat er sprake is van spoed kan hij in dat geval de inwerkingtreding van het inpassingsplan opschorten totdat over de beroepen beslist is.

Voor het in behandeling nemen van een beroepsschrift en een verzoek om voorlopige voorziening worden door de Raad van State kosten in rekening gebracht. Voor de meest actuele bedragen verwijzen wij naar de internetsite van de Raad van State.

 

Crisis- en herstelwet

Op het besluit over het inpassingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen (ofwel de argumenten die u tegen het inpassingsplan inbrengt);

  • het beroep niet ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State doet in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak over eventueel ingestelde beroepen tegen het inpassingsplan.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

Naar boven