Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 6 oktober 2020 PZH- 2020-735001174 (DOS-2016-0005086), tot wijziging van de Subsidieregeling Groen Zuid-Holland 2016 ten aanzien van paragraaf 2.4 en 2.11 (Besluit tot wijziging van de Subsidieregeling Groen Zuid-Holland 2016 ten aanzien van paragraaf 2.4 en 2.11)

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland

 

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

 

Overwegende dat het wenselijk is technische wijzigingen door te voeren in de Subsidieregeling Groen Zuid-Holland 2016, zodat het mogelijk is om subsidie te verlenen via openstellingsbesluiten;

 

Besluiten:

Artikel I  

De Subsidieregeling Groen Zuid-Holland 2016 wordt als volgt gewijzigd.

 

A.

Paragraaf 2.4 vervalt.

 

B.

In Artikel 2.11.2 wordt onder vernummering van het tweede en derde lid tot het derde en vierde lid, een tweede lid toegevoegd, luidende:

 

  • 2.

    In aanvulling van het bepaalde in eerste lid kunnen Gedeputeerde Staten voor subsidie ten behoeve van recreatie en sport openstellingsbesluiten vaststellen, waarin Gedeputeerde Staten nadere regels kunnen vaststellen omtrent:

    • a.

      de activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen;

    • b.

      de begunstigden;

    • c.

      subsidievereisten;

    • d.

      aanvraagvereisten;

    • e.

      de kosten die voor subsidie in aanmerking komen;

    • f.

      de minimale of maximale hoogte van de subsidie;

    • g.

      verplichtingen die aan een subsidieontvanger kunnen worden opgelegd.

C.

In artikel 2.11.6, onderdeel a, wordt de zinsnede ‘de Beleidsvisie Rijke Groenblauwe Leefomgeving’ vervangend door ‘de Startnotitie Recreatie & Sport’.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin deze regeling wordt geplaatst.

Den Haag, 6 oktober 2020

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

drs. H.M.M. Koek, secretaris

drs. J. Smit, voorzitter

Toelichting  

Met de wijziging van Artikel 2.11.2 wordt het mogelijk gemaakt voor Gedeputeerde Staten om voor onderwerpen die vallen onder recreatie en sport en waterrecreatie subsidie te verlenen via openstellingsbesluiten. In een openstellingsbesluit kunnen zij specifieke subsidiabele activiteiten, doelgroep, aanvraagvereisten, weigeringsgronden, subsidievereisten, subsidiabele kosten, niet-subsidiabele kosten, subsidiehoogte en subsidieverplichtingen opnemen. Deze wijziging is nodig om subsidie te kunnen verlenen voor nieuwe onderwerpen onder recreatie en sport en waterrecreatie die nog niet staan benoemd in de Subsidieregeling Groen 2016, paragraaf 2.11. De consequentie is dat Gedeputeerde Staten via een openstellingsbesluit subsidie beschikbaar kunnen stellen voor onderwerpen waarvoor financiële middelen beschikbaar worden gesteld, inclusief voorwaarden die vervangend of afwijkend zijn met de artikelen in paragraaf 2.11.

 

Met de wijziging van Artikel 2.11.6 wordt de Subsidieregeling Groen 2016 geactualiseerd naar het staande beleid voor de onderwerpen onder paragraaf 2.11.

Naar boven