Provincie Zeeland – Verlening Ontheffing Wet natuurbescherming voor diverse verboden voor aanleggen en exploiteren zonnepark Langeweg in Sluiskil

Gedeputeerde Staten van Zeeland maken bekend dat zij het voornemen hebben de volgende ontheffing op grond van artikel 3.8 van de Wnb te verlenen aan Solar Fields B.V. van de verboden genoemd in artikel 3.5, lid 1,2 en 4 voor het beschadigen of vernielen van rust- en voortplantingsplaatsen en het opzettelijk vangen en verstoren van rugstreeppad (Epidalea calamita) en van artikel 3.10 10, lid 1, sub b van de Wnb om het beschadigen of vernielen van vaste rust- en verblijfplaatsen van de veldspitsmuis (Crocidura leucodon) en wezel (Mustela nivalis). Deze activiteiten vinden plaats door het aanleggen en exploiteren van een zonnepark aan de Langeweg, Het plangebied is kadastraal bekend als gemeente Terneuzen, sectie K, perceelnummers 2184 en 3888 (postcode 4541 PC). Deze ontheffing is verleend in het belang van de volksgezondheid de openbare veiligheid met inbegrip van voor het milieu gunstige effecten.

 

Ter inzage

Het ontwerpbesluit ligt gedurende 6 weken na publicatiedatum ter inzage. U kunt op afspraak de stukken inzien in het Provinciehuis, Abdij 6 in Middelburg. U kunt hiervoor contact opnemen met het informatiecentrum: 0118-631011. Kopieën van stukken worden op verzoek toegestuurd. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met het informatiecentrum. In alle gevallen dient u het zaaknummer ZK20000138 te vermelden.

 

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen tot en met 6 weken na bekendmaking van het ontwerpbesluit een zienswijze op het ontwerp indienen bij het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland, Postbus 6001, 4330 LA Middelburg.

 

Naar boven