Kennisgeving Natuurbeheerplan versie 2021

Wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2021,

 

Algemeen

Natuurbeheerplan versie 2021

Gedeputeerde Staten hebben in hun vergadering van 1 september 2020 in ontwerp de wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2020 vastgesteld. De overwegingen met betrekking tot de wijzigingen zijn opgenomen in de ‘Nota van wijzigingen 2021’ en de ‘Nota van zienswijzen en aanvullende wijzigingen’. De locaties van de wijzigingen zijn tevens op kaart weergegeven in de digitale viewer van het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg.

De wijzigingen betreffen onder andere verandering in beheertypen of begrenzing van kaartmateriaal en wijzigingen waarbij de beheertypenkaart in overeenstemming gebracht wordt met reeds gevestigde Kwalitatieve Verplichtingen.

In het tekstuele deel van het Natuurbeheerplan 2021 heeft een groot aantal tekstuele wijzigingen plaatsgevonden ten opzichte van het Natuurbeheerplan 2020. Deze wijzigingen raken niet de inhoud of de werking van het Natuurbeheerplan.

Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Omgevingsverordening Limburg 2014

De begrenzing van de Goudgroene natuurzone, Zilvergroene natuurzone en de Bronsgroene landschapszone worden op de kaarten behorende bij het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 (kaart 7) en de Omgevingsverordening Limburg 2014 (kaart 4 en 6) overeenkomstig de wijzigingen van het Provinciaal Natuurbeheerplan 2021 gewijzigd. In de ‘Nota van wijzigingen 2021’ en de ‘Nota van zienswijzen en aanvullende wijzigingen’ is opgenomen welke wijzigingen van het Natuurbeheerplan consequenties hebben voor de begrenzing in de Omgevingsverordening Limburg 2014 (en dus ook het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014). De locaties van de wijzigingen zijn tevens op kaart weergegeven in de digitale viewer van het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg. Het wijzigen van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Omgevingsverordening Limburg 2014 volgen een separate maar parallelle procedure.

 

Procedure

De voorbereiding en vaststelling van de wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2021,

de wijziging van de kaarten behorende bij het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Omgevingsverordening Limburg 2014 volgen de uniforme openbare voorbereidingsprocedure uit afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

 

Inzage stukken

De wijzigingen van het Natuurbeheerplan inclusief wijzigingen van de kaarten versie 2021, de nota van wijzigingen 2020 en de nota van zienswijzen en aanvullende wijzigingen liggen ter inzage van 22 september 2020 tot en met 2 november 2020 in het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht en kunnen worden ingezien na telefonische afspraak: +31 6 4662 7911. De documenten en de digitale viewer zijn (ook) te raadplegen via de website: www.limburg.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/aanleg-beheer/ 

De wijzigingen van het Natuurbeheerplan en daarbij behorende kaarten, brengen ook wijzigingen in kaarten van de Omgevingsverordening Limburg 2014 en Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 met zich mee. De vastgestelde wijziging van de kaarten van de Omgevingsverordening Limburg 2014 (en het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014) worden separaat gepubliceerd in het Provinciaal Blad, Staatscourant en op ruimtelijkeplannen.nl.

 

Rechtsbescherming

Tegen vaststelling van de definitieve wijzigingen van het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg 2021 inclusief de wijzigingen van de daarbij behorende kaarten staat beroep open. Beroep kan enkel worden ingesteld wanneer dit betrekking heeft op wijzigingen van het definitieve natuurbeheerplan 2021 ten opzichte van het definitieve natuurbeheerplan 2020. Het betreft aldus een partiële – en geen integrale - wijziging van het plan en de kaarten. Delen van het plan en de kaarten die niet zijn gewijzigd t.o.v. de voorgaande definitieve versie zijn derhalve onherroepelijk en niet vatbaar voor beroep.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de inzagetermijn een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp-natuurbeheerplan 2021. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht tegen de ontwerp-wijzigingen van het Natuurbeheerplan kan ook beroep instellen. Voor zover (ambtelijke) wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2021 zijn opgenomen, kunnen belanghebbenden daartegen eveneens beroep instellen.

Voor het instellen van beroep moet u binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de datum; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht alsmede de redenen van het beroep (motivering). Het beroepschrift moet worden gericht aan: Rechtbank Limburg, locatie Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. U kunt ook digitaal een beroep indienen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/.

Tegen wijzigingen van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Omgevingsverordening Limburg 2014 staat geen beroep open.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u mailen naar: natuurbeheerplan@prvlimburg.nl

 

Naar boven