Provincie Flevoland - Tweede wijziging nadere regels projecten podiumkunst 2018

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken gelet op het bepaalde in artikel 136 eerste lid van de Provinciewet bekend dat zij bij besluit van 8 september 2020 nummer 2637552 het volgende besluit hebben genomen:

 

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

 

Overwegende dat:

 

zij bij besluit van 21 juli 2017, nummer 2081937 de ‘Nadere Regels Projecten Podiumkunst 2018’ hebben vastgesteld,

 

bij besluit van 4 juni 2019, nummer 2421300 door hen een eerste wijziging van deze Nadere regels is vastgesteld;

 

bij de uitvoering van deze Nadere regels is gebleken dat behoefte bestaat aan een verduidelijking in deze Nadere regels ter beantwoording van de vraag welke podiumkunstinstelling als aanvrager van de subsidie kan worden aangemerkt wanneer bij het organiseren van een evenement sprake is van een coproductie tussen twee podiumkunstinstellingen;

 

het verder wenselijk is om in deze Nadere regels een verwijzing op te nemen naar de recente Cultuurnota Flevoland: Ruimte voor Cultuur 2021-2024’;

 

gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012 en de Cultuurnota ‘Flevoland: Ruimte voor Cultuur 2021-2024’ ,

 

BESLUITEN:

 

de volgende ‘Tweede wijziging van de Nadere regels Projecten Podiumkunst 2018’ vast te stellen.

Artikel 1. Wijziging nadere regels

De "Nadere regels Projecten Podiumkunst 2018’ wordt als volgt gewijzigd:

  • A.

    In de tweede overweging wordt de verwijzing naar de ‘Cultuurnota Typisch Flevoland, net even anders 2017-2020’ vervangen door ‘Cultuurnota ‘Flevoland: Ruimte voor Cultuur 2021-2024’.

  • B.

    In artikel 2 ‘Instapcriterium: aansluiting bij de identiteit van Flevoland’ wordt het voorbeeld genoemd tussen haakjes bij het laatste gedachtestreepje vervangen door ‘zoals het themajaar Ode aan het landschap of de Floriade’.

  • C.

    Artikel 3 ‘Subsidieontvangers/doelgroepen’ wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

    • 1.

      Alleen podiumkunstinstellingen kunnen een subsidieaanvraag indienen voor een professioneel uitgevoerd podiumkunstproject.

    • 2.

      Elke podiumkunstinstelling kan jaarlijks maar één aanvraag indienen.

    • 3.

      Wanneer sprake is van een coproductie bij het uitvoeren van een podiumkunstproject wordt onder aanvrager verstaan de podiumkunstinstelling die als hoofduitvoerder kan worden beschouwd. De hoofduitvoerder is de partij binnen de samenwerkingsrelatie die bij het project het merendeel van de zakelijke en artistieke werkzaamheden uitvoert en de financiële eindverantwoordelijkheid voor het project draagt.

    • 4.

      Amateurkunstprojecten en projecten op het gebied van andere kunstdisciplines en/of welzijn vallen buiten deze subsidiemogelijkheid.

    • 5.

      Organisaties die twee achtereenvolgende jaren een subsidietoekenning hebben ontvangen, maar die het betreffende project tot twee keer toe niet ten uitvoer hebben gebracht, zijn voor een periode van drie jaar uitgesloten van deze subsidiemogelijkheid.

Artikel 2. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van het provinciaal blad.

 

Aldus besloten in de vergadering van Gedeputeerde Staten van 8 september 2020.

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

de secretaris,

de voorzitter,

De secretaris van Gedeputeerde Staten van Flevoland.

Naar boven