Besluit van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van 23 mei 2017, PZH-2017-595101071, en provinciale staten van Zuid-Holland van 31 mei 217, nr. 7009, tot wijziging van het Reglement Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland en provinciale staten van Zuid-Holland,

 

 

Gelet op:

  • -

    artikel 82 van de Provinciewet en artikel 241 van de Wet milieubeheer;

  • -

    de voordracht van het Comité van Aanbeveling voor de PAL;

  • -

    het besluit van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van 23 mei 2017.

Overwegende dat het wenselijk geacht wordt om voor de voorzitter en de leden van de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit een benoemingstermijn van korter dan 4 jaar reglementair mogelijk te maken;

 

Overwegende dat het wenselijk geacht wordt om in uitzonderlijke situaties een derde benoemingstermijn reglementair mogelijk te maken.

 

Besluiten, ieder voor zover het hen aangaat:

Artikel I

Artikel 3 van het Reglement Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit wordt als volgt gewijzigd:

 

A. Het vierde lid komt te luiden:

 

  • 4.

    Leden en plaatsvervangende leden worden benoemd voor een periode van maximaal vier jaar, na afloop waarvan zij éénmaal voor een periode van maximaal vier jaar kunnen worden herbenoemd. In afwijking van het bepaalde in de eerste volzin kan een lid een tweede maal voor maximaal vier jaar worden herbenoemd, indien daartoe naar het oordeel van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten sprake is van een uitzonderlijke situatie.

B. Het vijfde lid komt te luiden:

 

  • 5.

    In geval van een vacature kan, in afwijking van het derde lid, op elk ander moment een lid of een plaatsvervangend lid worden benoemd.

C. Het achtste lid komt te luiden:

 

  • 8.

    Leden en plaatsvervangende leden die ontslag nemen of waarvan de duur van hun benoeming is verstreken, blijven in functie tot het moment waarop in hun opvolging is voorzien. Zulks met uitzondering van gevallen waarin ontslag verleend is met toepassing van het bepaalde in het zevende lid.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin dit besluit wordt geplaatst en werkt terug tot het moment waarop dit besluit zowel door gedeputeerde staten als door provinciale staten is vastgesteld.

Aldus vastgesteld door gedeputeerde staten van Zuid-Holland, d.d. 23 mei 2017

Drs. J.H. de Baas, secretaris,

Drs. J. Smit, voorzitter

Aldus vastgesteld door provinciale staten van Zuid-Holland, d.d. 31 mei 2017

F. Kas, plv griffier

Drs. J. Smit, voorzitter

Naar boven