Wijzigingsverordening Verordening Luchthavens Provincie Limburg

Provinciale Staten van Limburg

 

maken ter voldoening aan het bepaalde in de Wet luchtvaart en de Provinciewet bekend dat zij in hun vergadering van 29 juni 2020 hebben vastgesteld:

 

gezien het voorstel van Gedeputeerde Staten d.d. 11 februari 2020 inzake de Luchthavenregeling helihaven Coolen Heythuysen;

 

overwegende dat in artikel 8.64 van de Wet luchtvaart is bepaald dat luchthavenregelingen bij verordening door Provinciale Staten worden vastgesteld;

 

overwegende dat de luchthavenregelingen in Limburg zijn opgenomen in de Verordening Luchthavens Provincie Limburg,

besluiten vast te stellen de Wijzigingsverordening Verordening Luchthavens Provincie Limburg:

 

Onderdeel 3.6 Luchthavenregeling helihaven Coolen Heythuysen van de Verordening Luchthavens Provincie Limburg wordt als volgt gewijzigd:

LUCHTHAVENREGELING HELIHAVEN COOLEN HEYTHUYSEN

Artikel 1

Deze luchthavenregeling betreft de helihaven van Frank Coolen Machines B.V. aan de Biesstraat 59 te Heythuysen.

Artikel 2

De exploitant van de helihaven is Frank Coolen Machines B.V.. De luchthavenregeling kan niet over gaan op een andere exploitant.

Artikel 3

De geografische positie van de helihaven is 51.14.34.4 N.B. en 05.54.19.7 O.L. De helihaven en het luchthavengebied zijn op een kaart aangeduid, die als bijlage onderdeel uitmaakt van deze regeling.

Artikel 4

De helihaven is uitsluitend bestemd voor vervoer ten eigen behoeve of ten behoeve van het bedrijf Frank Coolen Machines B.V. Onverminderd de bepalingen uit de wet- en regelgeving mag de luchthaven hoofdzakelijk en overwegend worden gebruikt door helikopters genoemd in, of vergelijkbaar met, de Appendices categorieën 010 en 011 uit de ‘Indelingslijst voor vliegtuigcategorie toewijzing voor overige burgerluchthavens Supplement 1 van versie 13.3 van de Appendices’. In deze indelingslijst zijn de voorschriften voor de berekening van de geluidbelasting in Lden voor de overige burgerluchthavens opgenomen.

Artikel 5

Het in- en uitvliegen geschiedt, tenzij de vliegveiligheid anders vereist, in de richtingen 60 graden en 270 graden, gerekend vanuit de helikopterlandingsplaats. Er geldt een no fly zone binnen de sector 290 graden via 360 graden tot 045 graden. Binnen de zone van 079 graden tot 253 graden mag enkel gebruik worden gemaakt indien de weersomstandigheden dit absoluut vereisen.

Artikel 6

Landingen dienen bij voorkeur op de gewaarmerkte landingsplaats, doch altijd binnen een straal van 50 meter van deze plaats te worden uitgevoerd.

Artikel 7

Tussen 23:00 uur en 07:00 uur mag vanaf en naar de onderhavige helihaven niet worden gevlogen, ook niet voor zover binnen dat tijdsbestek van 8 uren sprake is van de daglichtperiode als bedoeld in artikel 1 van het Besluit luchtverkeer 2014.

Artikel 8

Het maximale aantal vluchten dat vanaf/op de helihaven wordt uitgevoerd is beperkt tot maximaal 265 vluchten (530 vliegbewegingen) op jaarbasis. De exploitant draagt ervoor zorg dat het jaarlijks gebruik van de luchthaven niet leidt tot een overschrijding van de 56 dB (A) Lden geluidcontour en de Plaatsgebonden Risico 10-6 contour, van de grenzen van het luchthavengebied.

Artikel 9

De exploitant is verplicht om op eigen kosten alle zaken die behoren tot de inrichting en uitrusting van de helihaven te verwijderen als de inrichting, het gebruik, dan wel het beheer niet langer voldoet aan de vigerende voorschriften en/of de helihaven permanent buiten gebruik is gesteld.

Artikel 10

De exploitant wijst een persoon aan, de beheerder van de helihaven, die verantwoordelijk is voor de toestand en het gebruik van de helihaven. De persoonsgegevens van de beheerder worden gemeld aan het cluster Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de Provincie Limburg.

Artikel 11

De beheerder houdt in een register het aantal vliegbewegingen op de helihaven bij. Dit register wordt binnen een maand na afloop van het kalenderjaar aan het cluster Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de Provincie Limburg gezonden.

Artikel 12

De beheerder van de helihaven is verplicht om, indien de helihaven door enigerlei omstandigheid gevaarlijk is geworden of zal worden voor het gebruik door hefschroefvliegtuigen, daarvan zo spoedig mogelijk, onder vermelding van bijzonderheden dienaangaande, kennis te geven aan het cluster Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de Provincie Limburg.

Artikel 13

De exploitant dient alle redelijkerwijs mogelijke maatregelen te nemen om te voorkomen dat de overheid dan wel derden schade lijden als gevolg van het gebruik van de helihaven.

Artikel 14

De volgende wijzigingen dienen onverwijld aan het cluster Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de Provincie Limburg te worden gemeld: wijzigingen van de naam van de beheerder; wijzigingen van of in het landingsterrein of de landingsplaats; wijzigingen in de hindernisvrije in- en uitvliegsectoren.

Artikel 15

Naast deze regeling zijn de regels en voorschriften uit de Wet luchtvaart en Regeling veilig gebruik luchthavens en andere terreinen van toepassing en moet er zorg voor worden gedragen dat de luchthaven zoals genoemd in artikel 1 overeenkomstig deze regels en voorschriften wordt ingericht en gebruikt.

 

Dit besluit treedt in werking op de dag na publicatie in het Provinciaal Blad.

 

Aldus besloten in de openbare vergadering van Provinciale Staten, gehouden op 29 juni 2020.

Provinciale Staten voornoemd

De heer mr. A.O.J. Pregled,

griffier

De heer drs. Th.J.F.M. Bovens,

voorzitter

Rechtsbescherming

Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze naar voren hebben gebracht over het ontwerpbesluit en door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze naar voren te hebben gebracht over het ontwerpbesluit. U moet dan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de datum; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht alsmede de redenen van het beroep (motivering). Het beroepschrift moet worden gericht aan Raad van State; Afdeling bestuursrechtspraak; Postbus 20019; 2500 EA Den Haag. Als u een beroepschrift heeft ingediend, dan kunt u tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Naar boven