Provincie Noord-Holland - Voornemen opstellen milieueffectrapportage, Advanced Methanol Amsterdam B.V., Hornweg (ong.), Amsterdam, het realiseren van een installatie voor de productie van methanol uit pellets door middel van vergassingstechnologie

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied maakt namens Gedeputeerde Staten van provincie Noord-Holland bekend dat zij een voornemen als bedoeld in artikel 7.27 Wet milieubeheer heeft ontvangen van Advanced Methanol Amsterdam B.V. tot het opstellen van een milieueffectrapport (MER). Dit voornemen is verder uitgewerkt in een aanmeldingsnotitie.

Het voorgenomen initiatief van Advanced Methanol Amsterdam B.V. aan de Hornweg (ong.) te Amsterdam betreft het realiseren van een installatie voor de productie van methanol uit pellets door middel van vergassingstechnologie. Het is een schakel in een regionaal project om niet-recyclebare reststoffen nuttig in te zetten voor hernieuwbare energie.

Zaaknummer: 9644055

 

De aanmeldingsnotitie

In de aanmeldingsnotitie wordt door de initiatiefnemer een voorstel gedaan voor de reikwijdte en het voorgestelde detailniveau van het milieueffectrapport (MER). Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt wat de aard en het doel is van de ontwikkeling, welke alternatieven worden bekeken en welke milieuaspecten worden onderzocht.

De m.e.r.-procedure start met deze kennisgeving van de aanmeldingsnotitie en kent in totaal vier stappen:

1. Advanced Methanol Amsterdam B.V. dient een aanmeldingsnotitie in voor de oprichting van een advanced methanol installatie.

2. Iedereen kan zijn of haar mening geven over de aanmeldingsnotitie en aangeven wat in het MER onderzocht zou moeten worden.

3. Gedeputeerde Staten stellen, op basis van inspraakreacties en ingekomen adviezen, een ‘Advies reikwijdte en detailniveau’ op.

4. Advanced Methanol Amsterdam B.V. stelt op basis van het Advies reikwijdte en detailniveau een MER op.

Tijdens de m.e.r.-procedure wordt geen besluit genomen over de omgevingsvergunning. Dat gebeurt pas nadat Advanced Methanol Amsterdam B.V. het MER heeft afgerond en een vergunningaanvraag heeft ingediend. In het vergunningbesluit wordt beslist of het initiatief daadwerkelijk vergund zal worden. Op dit moment bevinden wij ons bij stap 2: u kunt uw mening geven over de aanmeldingsnotitie.

 

Inzage

De aanmeldingsnotitie en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de dag na publicatie gedurende zes weken ter inzage op loket.odnzkg.nl onder bekendmakingen en (digitaal) bij:

1. provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem (op afspraak, via info.div@noord-holland.nl of telefonisch, 023-5144440)

2. stadsdeel Centrum, Algemeen en Sociaal Loket, Amstel 1 te Amsterdam.

In verband met sluiting van overheidsgebouwen als gevolg van de Corona-pandemie kan het zijn dat stukken die ter inzage zijn gelegd niet ter plaatse kunnen worden ingezien. De stukken zullen daarom desgewenst, op verzoek digitaal worden toegestuurd. U kunt contact opnemen met gemeente of provincie over alternatieve mogelijkheden van inzien.

Wilt u stukken digitaal ontvangen of heeft u vragen, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier op loket.odnzkg.nl of telefonisch contact opnemen met tel. 088-567 0200.

 

Zienswijzen

Binnen de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen over de aanmeldingsnotitie naar voren brengen via digitale formulieren op de website loket.odnzkg.nl. Uw persoonsgegevens zullen niet openbaar worden gemaakt. Een schriftelijke zienswijze stuurt u aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Regiebureau, Ebbehout 31, 1507 EA, Zaandam.

Heeft u vragen over deze procedure of wilt u mondelinge zienswijzen naar voren brengen, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier op loket.odnzkg.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.

De ingediende zienswijzen worden betrokken bij het vaststellen van ons advies aan de initiatiefnemer over de reikwijdte en het detailniveau. Het uiteindelijke MER zal tezamen met de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage gelegd worden voor een periode van zes weken, gedurende welke termijn inspraakreacties dan wel zienswijzen ingediend kunnen worden. Insprekers worden schriftelijk geïnformeerd over de doorwerking van hun reactie en die van anderen in het MER.

 

Naar boven