Provincie Noord-Brabant - Besluit tot vaststelling van de wegenlegger van de gemeente Eersel

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

 

Overeenkomstig artikel 34, eerste lid, van de Wegenwet hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Eersel op 13 augustus 2019 een ontwerp-wegenlegger opgemaakt, ter vervanging van de vigerende wegenlegger van 2005.

 

De ontwerp-wegenlegger heeft van 22 augustus 2019 tot en met 3 oktober 2019 ter inzage gelegen. Belanghebbenden konden een schriftelijke zienswijze indienen. Een belanghebbende heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

 

Bij brief van 3 december 2019, kenmerk 19.21180, hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Eersel verzocht de ontwerp-wegenlegger vast te stellen. Naar aanleiding van dat verzoek hebben wij op 1 april 2020 ontbrekende gegevens opgevraagd. Deze gegevens zijn op 15 mei 2020 bij ons binnengekomen.

 

Wij hebben de ontwerp-wegenlegger beoordeeld en geconstateerd dat deze voldoet aan de vereisten als bedoeld in de artikelen 1 en 2 van het Wegenleggerbesluit.

 

Ingebrachte zienswijze

De ingebrachte zienswijze hebben betrekking op het opnemen in de ontwerp-wegenlegger van een gedeelte van De Wetering (wegnummer 105). Het betreft het gedeelte van De Wetering, gelegen buiten de bebouwde kom, dat ligt op eigendom van belanghebbende. Belanghebbende is van mening dat het betreffende gedeelte van De Wetering niet openbaar is en dat het daarom niet mag worden opgenomen in de ontwerp-wegenlegger.

 

Reactie Gedeputeerde Staten

De ingebrachte zienswijze zijn door de gemeente Eersel voldoende weerlegd in hun ‘Nota beoordeling zienswijzen “ontwerp-wegenlegger” van oktober 2019’. Met de gemeente Eersel zijn wij van mening dat De Wetering (wegnummer 105), inclusief het gedeelte van deze weg op eigendom van belanghebbende, openbaar is en daarom terecht is opgenomen in de ontwerp-wegenlegger.

 

Conclusie

De gemeente Eersel heeft de ingebrachte zienswijze van belanghebbende terecht ongegrond verklaard. De wegenlegger kan daarom ongewijzigd worden vastgesteld.

 

Gelet op artikel 35, eerste lid, van de Wegenwet en gelet op het Wegenleggerbesluit;

 

 

Besluiten:

 

  • 1.

    De wegenlegger van de gemeente Eersel, van 2005, in te trekken;

 

  • 2.

    De wegenlegger van de gemeente Eersel, opgemaakt op 13 augustus 2019, vast te stellen.

’s-Hertogenbosch, 1 juli 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Namens deze,

H.W.J. Swaans

Programmamanager Multimodale Bereikbaarheid

 

Beroep

Belanghebbenden die het met dit besluit niet eens zijn kunnen schriftelijk beroep indienen binnen zes weken na de verzending van dit besluit. Het beroepschrift moet voorzien zijn van een handtekening, naam en adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en waarom u het met dat besluit niet eens bent. Het beroepschrift moet worden gericht aan de

Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 70584, 5200 MA

’s-Hertogenbosch. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd.

 

Voorlopige voorziening

Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een beroepschrift ingediend. Het is daarom mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een beroepschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” te vragen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 70584, 5201 CZ 's Hertogenbosch.

 

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om de beroepen te behandelen en daarop een besluit te nemen. Voorwaarde om zo’n voorlopige voorziening te vragen is, dat er sprake is van spoedeisend belang.

 

Voor het vragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

 

Naar boven