Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Zuidrand Goirle locatie Van Besouw, Goirle

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 30 juni 2020 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Zuidrand Goirle locatie Van Besouw, Goirle' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB0785ZuidBesou-va01.

Inhoud

Een deel van de gronden waar de woningen zijn geprojecteerd vallen samen met de gronden waarvoor in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV) de regionale waterberging is opgenomen. De regels van de IOV hebben hier als uitgangspunt het behoud van het waterbergend vermogen van dit gebied. Onderhavig bestemmingsplan kan geen doorgang vinden zolang het werkingsgebied regionale waterberging hier van toepassing is. In het ontwerpplan is daarom in een wijziging van de grens van de regionale waterberging voorzien in de IOV.

Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van de regionale waterberging in de IOV. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.3 in samenhang met artikel 6.2 ‘grenswijziging werkingsgebied op verzoek’ IOV. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van compenserende maatregelen voor waterberging) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Zuidrand Goirle locatie Van Besouw' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 30 juni 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven