Beschikking goedkeuring nazorgplan stortplaats Mineralz Maasvlakte, Rotterdam

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben in het kader van de Wet milieubeheer (Wm) op 24 maart 2020 ter goedkeuring een nazorgplan ontvangen van de Mineralz Maasvlakte B.V. te Rotterdam. Op 19 juni 2020 hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op grond van artikel 8:49, derde lid, van de Wm het nazorgplan van stortplaats Mineralz Maasvlakte gedeeltelijk goedgekeurd kenmerk PZH-2020-743429116.

Toelichting

Het nazorgplan dient met name als basisdocument ten behoeve van de uitvoering van de nazorg. Er wordt daarmee inzicht verschaft in de maatregelen die nodig zijn om te waarborgen dat de gesloten stortplaats geen nadelige effecten voor het milieu veroorzaakt, dan wel, voor zover dat redelijkerwijs niet kan worden gevergd, de grootst mogelijke bescherming wordt geboden tegen die nadelige gevolgen.

Inzage en het coronavirus

De beschikking en de overige van belang zijnde stukken liggen ter inzage van 26 juni 2020 tot en met 4 augustus 2020. Vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus is het provinciehuis vooralsnog gesloten en is er geen fysieke terinzagelegging mogelijk. Deze stukken zijn te raadplegen op de website www.zuid-holland.nl/terinzage.

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden ingevolge artikel 7:1 van de Awb bij ons een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Dit bewaarschrift moet binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking van het besluit worden toegezonden, onder vermelding van PZH-'Awb-bezwaar' in de linkerbovenhoek van de envelop worden gericht aan:

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, t.a.v. het Awb-secretariaat, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag.

Aangezien het besluit is op 19 juni 2020 toegezonden aan de aanvrager, start de bezwaartermijn op 20 juni 2020. Het besluit treedt in werking na afloop van de bezwarentermijn van zes weken.

Daar het bezwaar de werking van dit besluit niet schorst, kunnen belanghebbenden, indien zij tegen het besluit bezwaar hebben gemaakt, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, onder vermelding van PZH-2020-743429116. Voor het verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Ruimte, Wonen en Bodem, de heer IJ.H. de Haan tel.: 065 544 94 52

Deze kennisgeving staat ook op www.zuid-holland.nl

 

Naar boven