Provincie Gelderland – gedoogbesluit – Sachem Europe BV – Van Voordenpark 15 te Zaltbommel

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat zij hebben besloten een gedoogverzoek van Sachem Europe BV toe te kennen. Er wordt niet handhavend opgetreden tegen het starten met het productieproces waarbij in reactor T-08 met een maximale procesdruk van 10 bar gewerkt wordt.

Sachem heeft dit verzoek ingediend vanwege de ontwikkeling van een nieuw product voor de personal care. Deze activiteit is onder de huidige milieuvergunning nog niet toegestaan, maar maakt wel onderdeel uit van een op 29 maart 2019 ingediende aanvraag omgevingsvergunning. Voor deze aanvraag is een ontwerpvergunning opgesteld. Vanaf 18 juni 2020 wordt deze ontwerpbeschikking voor een periode van zes weken ter inzage gelegd.

Er wordt voldaan aan de beschreven omstandigheden in artikel 4 van de Beleidsregels gedogen Gelderland 2018. De beschikking is verleend totdat de aangevraagde ontwerpvergunning definitief is en in werking treedt.

Locatie: Van Voordenpark 15 te Zaltbommel

Datum besluit: 17 juni 2020

Datum verzending: 17 juni 2020

Zaaknummer ODRN: W.Z19.103340.06

Bezwaar maken is niet van toepassing

Gedoogbesluiten zijn door een richtinggevende uitspraak ECLI:NL:RVS:2019:86 van 24 april 2019 niet meer aan te merken als besluiten in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen deze beslissingen staat daarom geen bezwaar en beroep meer open.

Slechts in “zeer uitzonderlijke gevallen” kan bezwaar gemaakt worden. Er is in de jurisprudentie slechts één geval als “zeer uitzonderlijk” aangemerkt (zie ECLI:NL:RVS:2011:BP7160).

Het indienen van een bezwaarschrift tegen deze beschikking leidt hoogstwaarschijnlijk niet tot een inhoudelijke behandeling van dat bezwaar. Dit betekent niet dat betrokkenen die zich niet met dit besluit kunnen verenigen geen toegang tot de bestuursrechter hebben. Zo kan in plaats daarvan een verzoek om handhaving ingediend worden. Volgt daarop een toe- of afwijzingsbesluit, dan kan tegen dat besluit bezwaar en beroep worden ingediend.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via info@odrn.nl of op telefoonnummer 024 751 77 00.

 

Naar boven