Provincie Gelderland – Vergunningen Wabo en Waterwet - Revisie nieuwbouw 3 tunnels ontwatering 400000 - Oostzeestraat 3 B te Zutphen - OLO 3390649

Gedeputeerde Staten van Gelderland en het Waterschap Rijn en IJssel maken bekend dat zij de revisievergunning voor fase 1 hebben verleend voor onder andere de nieuwbouw van 3 tunnels op de locatie Oostzeestraat 3 B te Zutphen.

Het betreft het verlenen van de omgevingsvergunning Wabo voor:

het in werking hebben van een milieu-inrichting (artikel 2.1, lid 1, sub e Wabo).

Het betreft tevens het verlenen van de watervergunning voor:

het lozen van afvalwater op de rwzi.

De Wabo-omgevingsvergunning wordt deels geweigerd. Dit betreft:

het accepteren en bewerken en verwerken van organisch bedrijfsafval met de euralcodes 20 01 08, 20 01 25, 20 03 02 en 20 03 04.

De ontwerpbesluiten met de daarbij behorende stukken hebben met ingang van 31 maart 2020 gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegen.

ingekomen zienswijzen

Tijdens de terinzagelegging is tegen de Wabo-omgevingsvergunning één zienswijze ontvangen.

Wijziging(en) ten opzichte van de ontwerpbesluiten

De Wabo-omgevingsvergunning is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Ter inzage

De definitieve besluiten met de daarbij behorende stukken liggen gedurende een termijn van zes weken ter inzage:

- bij de gemeenten Zutphen en Lochem. Wilt u de stukken inzien, bel dan 024 751 7700 of stuur met vermelding van het OLO-nummer 3390649 en/of het zaaknummer W.Z18.100184.01 een email naar wabo@odrn.nl.

- bij de provincie Gelderland, in het provinciehuis. Wilt u de stukken inzien, bel dan 024 751 7700 of stuur met vermelding van het OLO-nummer 3390649 en/of het zaaknummer W.Z18.100184.01 een email naar wabo@odrn.nl.

- bij Waterschap Rijn en IJssel aan de Liemersweg 2 te Doetinchem, geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.

De eerste dag van de ter inzage legging is 18 juni 2020.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de besluiten, kunnen beroep indienen. Dit geldt alleen voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen de ontwerpbesluiten zienswijzen hebben ingebracht.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. De beroepstermijn start op de dag na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd. Alleen als er bijzondere omstandigheden zijn waardoor er geen zienswijze(n) kon(den) worden ingediend, is er een kans dat de bestuursrechter het beroep toch behandelt.

Het gemotiveerde beroepschrift moet worden ingediend bij de rechtbank te Arnhem. Het postadres van de rechtbank is: Rechtbank Gelderland, team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Het beroepschrift kan ook digitaal worden ingediend via het digitaal loket op http://loket.rechtspraak.nl/. Hiervoor moet gebruik worden gemaakt van DigiD.

Voor het behandelen van het beroepschrift zijn griffierechten verschuldigd. Voor meer informatie wordt verwezen naar de rechtbank (telefoonnummer: 026 - 359 20 00).

Voorlopige voorziening

Zodra de besluiten in werking treden, kan de vergunninghouder het plan uitvoeren. Het indienen van een beroepschrift schort de inwerkingtreding niet op.

Diegenen die willen voorkomen dat de vergunninghouder gebruik maakt van de vergunning, kunnen om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Arnhem. Het postadres van de rechtbank is: Rechtbank Gelderland, team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Bij het verzoek, gericht aan de voorzieningenrechter, moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd. De rechter beoordeelt het verzoek en doet vervolgens uitspraak.

Het verzoek kan ook digitaal worden ingediend via het digitaal loket op http://loket.rechtspraak.nl/. Hiervoor moet gebruik worden gemaakt van DigiD.

Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Voor meer informatie wordt verwezen naar de rechtbank (telefoonnummer: 026 - 359 20 00).

Naar boven