EBG AdviesregelinG provincie Groningen 2020 - wijziging

Gedeputeerde Staten van Groningen maken bekend dat zij op 19 mei 2020, nr. A.12, afdeling ECP, dossiernummer K18886 het volgende besluit hebben genomen:

 

 

Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen:

 

 

Overwegende dat:

  • -

    Bij besluit van 7 januari 2020 de subsidieregeling EBG AdviesregelinG provincie Groningen 2020 is vastgesteld;

  • -

    De subsidieregeling EBG AdviesregelinG provincie Groningen 2020 leemten bevat die dienen te worden opgevuld voor een juiste uitvoering van de subsidieregeling;

  • -

    Er naar aanleiding van bovenstaande aanvullingen moeten worden aangebracht in de artikelen 1 en 7 van de subsidieregeling EBG AdviesregelinG provincie Groningen 2020.

 

Gelet op:

  • -

    Titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

  • -

    Procedureregeling Subsidies provincie Groningen 2018.

 

 

Besluiten:

 

 

de subsidieregeling EBG AdviesregelinG provincie Groningen 2020 als volgt te wijzigen.

Artikel I

A. Artikel 1, Begripsbepalingen, wordt als volgt gewijzigd:

De tekst van artikel 1 sub p wordt vervangen door: Het Hogeland, Midden-Groningen, Delfzijl, Oldambt, Appingedam, Loppersum, de voormalige gemeente Ten Boer en de dorpen Ezinge, Feerwerd, Garnwerd en Aduarderzijl'.

 

B. Artikel 7, Weigeringsgronden, komt te luiden als volgt:

Onverminderd de artikelen 4:25 en 4:35 Awb en de artikelen 2.5 en 2.6 van de Procedureregeling wordt de subsidie in ieder geval geweigerd indien:

  • a.

    aan de aanvrager op grond van deze regeling of binnen de EBG AdviesregelinG reeds een bijdrage is verstrekt voor een kostensoort welke is beschreven in artikel 6 sub a, b, c en e;

  • b.

    aan de aanvrager op grond van deze regeling reeds subsidie is verstrekt voor de kostensoort welke is beschreven in artikel 6 sub d;

  • c.

    de subsidiabele kosten lager zijn dan € 500,- (exclusief BTW);

  • d.

    de aanvraag niet voldoet aan het bepaalde in deze regeling;

  • e.

    de aanvraag niet in overeenstemming is met het doel van deze regeling;

  • f.

    er een gegronde reden bestaat om aan te nemen dat het project in financiële, organisatorische, technische of economische zin niet haalbaar is;

  • g.

    verlening in strijd is met geldende voorschriften waaronder die van de Europese Unie, waaronder de voorschriften op het gebied van staatssteun;

  • h.

    tegen de aanvraag bestaan anderszins overwegende bezwaren;

  • i.

    voor de subsidiabele kosten zijn verplichtingen aangegaan voor de datum van ontvangst van de aanvraag.

 

C. Aan de Toelichting behorende bij de Subsidieregeling "EBG AdviesregelinG provincie Groningen 2020" wordt bij het onderdeel "artikelsgewijs" de volgende tekst toegevoegd:

 

Artikel 1 sub o

De activiteiten inzake voorstellen inzet risicofinanciering kunnen ook de volgende activiteiten omvatten: hulp bij het maken van een financiële scan, analyse van de financiële positie om deze te verbeteren, herstructurering van schulden en hulp bij het oplossen van acute liquiditeitsproblemen.

 

D. Aan de Toelichting behorende bij de Subsidieregeling "EBG AdviesregelinG provincie Groningen 2020" wordt, na de toelichting op artikel 3, de volgende tekst toegevoegd:

 

Artikel 7 sub i

Onder het aangaan van verplichtingen wordt bijvoorbeeld verstaan het (mondeling) bevestigen van een opdracht aan een deskundige of een ondertekening voor akkoord van een offerte. Indien vóór de ontvangst van de aanvraag is gestart met de werkzaamheden wordt ervan uitgegaan dat de verplichting is aangegaan. Indien een verplichting is aangegaan vóór ontvangst van de aanvraag wordt géén subsidie verleend. In het geval voor een deel van de opgevoerde projectkosten de verplichting vóór ontvangst van de aanvraag is aangegaan, dan zal de gehele aanvraag worden afgewezen.

Artikel II

Dit wijzigingsbesluit wordt in het Provinciale Blad van de provincie Groningen bekendgemaakt en treedt in werking met terugwerkende kracht vanaf 14 januari 2020.

Groningen, 19 mei 2020

Gedeputeerde Staten voornoemd:

F.J. Paas, voorzitter.

J. Schrikkema, secretaris.

Naar boven