Provincie Gelderland – MER-beoordelingsbesluit – W.Z19.106581.03 - Kloosterstraat 3 en Aaltenseweg 58 te Varsseveld

 

Coördinatieregeling

Op 19 februari 2020 heeft de gemeente Oude IJsselstreek bekend gemaakt dat de coördinatieregeling, zoals bedoeld in artikel 3.30, eerste lid, onder a, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), wordt toegepast voor de locatie Kloosterstraat 3 en omgeving.

Voor deze maatregel worden in ieder geval de volgende besluiten gecoördineerd voorbereid en bekendgemaakt:

• bestemmingsplan Kloosterstraat 3 e.o. op grond van de Wet ruimtelijke ordening;

• omgevingsvergunning milieu (revisievergunning) op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

De gecoördineerde behandeling van deze besluiten betekent onder andere dat de publicatie van bekendmakingen met betrekking tot deze besluiten gezamenlijk en gelijktijdig plaatsvindt.

M.e.r.-beoordeling

Gelet op de bedrijfsactiviteiten is voorafgaand aan vergunningverlening een m.e.r.-boorde-lingsbesluit van toepassing. Gedeputeerde Staten van Provincie Gelderland zijn verplicht te beoordelen of voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld. In dit kader hebben Gedeputeerde Staten van Provincie Gelderland op 12 maart 2020 een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordelingsplicht ontvangen, als bedoeld in artikel 7.16, eerste lid, van de Wet milieubeheer (Wm).

Het betreft een m.e.r.-beoordelingsbesluit in verband met het wijzigen of uitbreiden van een installatie voor de verwijdering, waaronder de nuttige toepassing van afval. De uitbreiding of wijziging heeft betrekking op de volgende activiteiten:

• Het wijzigen van de opslagcapaciteit en doorzet van individuele afvalstoffen;

• De sloop van de oude papierhal en de bouw van twee nieuwe hallen;

• Plaatsen van een kabelshredder en kabelpeller;

• Verschillende wijzigingen in de indeling van het terrein.

Locatie

Het voorgenomen project wordt gerealiseerd binnen de inrichting gelegen aan de Kloosterstraat 3 en Aaltenseweg 58 te Varsseveld.

Voorbereidingsbesluit

Gedeputeerde Staten van Provincie Gelderland hebben in dit geval beslist dat het opstellen van een MER niet noodzakelijk is.

Dit besluit wordt gezien als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht in het kader van bovengenoemde omgevingsvergunning milieu. Tegen dit besluit kan alleen bezwaar worden gemaakt door een belanghebbende, die - los van het besluit omgevingsvergunning milieu - rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen.

Mogelijkheid van inzien

De aanmeldingsnotitie, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken kunnen gedurende een termijn van zes weken op verzoek worden ingezien.

Om het besluit bij de provincie Gelderland in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via het emailadres wabo@odrn.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer 024 - 751 77 00.

De eerste dag van de terinzagelegging is 28 mei 2020.

Wilt u meer weten?

Heeft u nog vragen neem dan contact op met de Omgevingsdienst regio Nijmegen, telefoonnummer 024 – 751 77 00.

Naar boven