Regeling van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant van 12 mei 2020 tot wijziging van de Subsidieregeling provinciaal milieu en waterplan Noord-Brabant in verband met het verruimen van de opleveringstermijn voor projecten op grond van paragraaf 7 van die regeling (Veertiende wijziging Subsidieregeling provinciaal milieu- en waterplan Noord-Brabant)

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;

 

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant;

 

Overwegende dat het wenselijk is de Subsidieregeling provinciaal milieu- en waterplan Noord-Brabant te wijzigen in verband met het verruimen van de opleveringstermijn voor projecten op grond van paragraaf 7 van die regeling;

 

Besluiten vast te stellen de volgende regeling:

Artikel I Wijziging Subsidieregeling provinciaal milieu- en waterplan Noord-Brabant

Artikel 7.13 van de Subsidieregeling provinciaal milieu- en waterplan Noord-Brabant komt te luiden:

Artikel 7.13 Verplichtingen van de subsidieontvanger

  • 1.

    De subsidieontvanger:

    • a.

      rondt het project uiterlijk 1 mei 2021 af;

    • b.

      voert de klimaatadaptatiedialoog met de partijen en over de onderwerpen genoemd in bijlage 6 bij deze regeling;

    • c.

      zorgt dat het project resulteert in een uitvoeringsagenda waarin de concrete klimaatadaptatie-maatregelen zijn benoemd, die minimaal de meest urgente kwetsbaarheden en kansen adresseren die op grond van de klimaatstresstest zijn gesignaleerd;

    • d.

      zendt de uitvoeringsagenda, bedoeld onder c, digitaal toe aan de provincie.

  • 2.

    Indien het project wegens onvoorziene omstandigheden niet kan worden afgerond binnen de termijn, genoemd in het eerste lid, onder a, dient de subsidieontvanger uiterlijk de dag voor het verstrijken van die termijn schriftelijk een gemotiveerd verzoek in bij Gedeputeerde Staten tot verlenging met maximaal 2 maanden.

Artikel II Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 mei 2018.

’s-Hertogenbosch, 12 mei 2020

Gedeputeerde Staten voornoemd,

de voorzitter

prof. dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Toelichting behorende bij de Veertiende wijziging Subsidieregeling provinciaal milieu- en waterplan Noord-Brabant

 

Wegens de coronacrisis lukt het veel gemeenten niet om hun subsidieprojecten volgens planning op tijd af te ronden, binnen de uiterste termijnen. Deze wijzigingsregeling voorziet in een ruimere opleveringstermijn voor subsidieprojecten.

 

De uiterste termijn van oplevering in artikel 7.13, eerste lid, onder a, van zes maanden wordt gewijzigd in de algemene einddatum 1 mei 2021 voor alle huidige en nog aan te vragen subsidieprojecten, met een eenmalige verlengingsmogelijkheid van 2 maanden tot 1 juli 2021. Deze datum is gekozen op basis van de maximale uitvoeringstermijn voor projecten die vlak voor sluitingsdatum van het aanvraagtijdvak (1 oktober 2020) worden ingediend.

Daarnaast is in artikel 7.13, eerste lid, onder d, de termijn van 3 maanden voor het indienen van de uitvoeringsagenda geschrapt.

 

Op deze manier krijgen projecten die nu door het coronavirus in de knel zijn gekomen bij de uitvoering voldoende ruimte om tot afronding te komen. De onzekerheid omtrent de rest van dit kalenderjaar is op deze manier ook ondervangen.

 

Gedeputeerde Staten van Noord Brabant,

 

de voorzitter

 

prof. dr. W.B.H.J. van de Donk

 

de secretaris

 

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

 

 

Naar boven