Kennisgeving Beheerplan bijzondere natuurwaarden Broekvelden, Vettenbroek & Polder Stein ter inzage

 

Gedeputeerde staten hebben op 17 maart 2020 het definitieve Beheerplan bijzondere natuurwaarden Broekvelden, Vettenbroek & Polder Stein vastgesteld. Het beheerplan ligt ter inzage van 11 mei 2020 tot en met 22 juni 2020.

 

Definitief beheerplan

De natuur beleven, gebruiken en beschermen. Daar draait het om in de Natura 2000-gebieden. Nederland telt ruim 160 Natura 2000-gebieden. Ze maken deel uit van een samenhangend netwerk van natuurgebieden in de Europese Unie.

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ligt het Natura 2000-gebied Broekvelden, Vettenbroek & Polder Stein. Voor dit gebied heeft de provincie Zuid-Holland in samenwerking met diverse partijen een beheerplan opgesteld.

In het beheerplan staat welke maatregelen worden genomen om de bijzondere natuurwaarden van Broekvelden, Vettenbroek & Polder Stein te beschermen. Ook staat er in welke activiteiten er in en rond het gebied mogen plaatsvinden. Het beheerplan heeft een looptijd van zes jaar.

In het definitieve beheerplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbeheerplan en is het beheerplan op onderdelen gewijzigd in verband met de Omgevingsverordening Zuid-Holland van 20 februari 2019.

 

Terinzagelegging

Het beheerplan ligt van 11 mei 2020 tot en met 23 juni 2020 ter inzage. U kunt tijdens deze periode het Beheerplan bijzondere natuurwaarden Broekvelden, Vettenbroek & Polder Stein raadplegen op www.zuid-holland.nl/terinzage. Vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus zijn Provinciehuis en gemeentehuis gesloten. Het beheerplan is daarom alleen fysiek in te zien na afspraak met deze instanties:

- Provinciehuis Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag. Neem contact op met het Klant Contact Centrum: tel. 070-4416622.

- Gemeentehuis Bodegraven-Reeuwijk, Raadhuisplein 1, Bodegraven Neem contact op met het Klant Contact Centrum, tel. 0172-522522

 

Hoe kunt u in beroep gaan tegen het beheerplan?

Belanghebbenden kunnen van 12 mei 2020 tot en met 23 juni 2020 beroep instellen bij de Rechtbank Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Wanneer u beroep instelt wordt u verzocht uw beroep ook ter kennis te brengen aan: Provincie Zuid-Holland T.a.v. Afdeling Water & Groen, de heer J.J. van der Kaaden Postbus 90602 2509 LP Den Haag

 

Wie kunnen er in beroep tegen het beheerplan?

U kunt in beroep gaan tegen een beheerplan als u belanghebbende bent, dat wil zeggen een (rechts)persoon die rechtstreeks gevolgen ondervindt van het beheerplan. U moet wel eerder tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbeheerplan. Als u dat niet hebt gedaan, moet u kunnen aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest om een zienswijze in te dienen.

 

Beroep is alleen mogelijk tegen bepaalde onderdelen van het beheerplan

Een beroep kan alleen worden ingesteld tegen specifieke onderdelen van het (gewijzigd) beheerplan. Beroep staat volgens artikel 8.1 van de Wet natuurbescherming alleen open tegen de beschrijvingen van activiteiten die het bereiken van instandhoudingsdoelstellingen niet in gevaar brengen en de daarbij aangegeven voorwaarden en beperkingen. Hierbij gaat het om activiteiten die via het beheerplan vrijgesteld zijn van vergunningplicht. Geen beroep is mogelijk tegen de elementen gericht op uitvoering, zoals de maatregelen of de fasering van de uitvoering.

 

Eisen beroepschrift

Het beroepschrift dient ten minste te bevatten een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; een opgave van redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen; de eventuele onderbouwing waarom u eerder geen zienswijze hebt kunnen indienen; uw naam en adres, de datum en uw handtekening

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hangende het beroep kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank Den Haag als er tijdelijk maatregelen nodig zijn waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht.

Voor het instellen van beroep en voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven