Provincie Zuid-Holland Herziene Kennisgeving Notitie Reikwijdte & Detailniveau (NRD) ten behoeve van Beelen Rotterdam B.V. voor een WKK-installatie aan de Maassluissedijk 103 te Vlaardingen (9999164979)

Wet milieubeheer

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de minister van Infrastructuur en Waterstaat maken bekend dat een omgevingsvergunning en mogelijk ook een Waterwetvergunning en een milieueffectrapport (MER) worden voorbereid voor het oprichten van een afval gestookte warmtekrachtkoppelingsinstallatie (WKK-installatie) door Beelen Rotterdam B.V. op de locatie gelegen aan de Maassluissedijk 103 te Vlaardingen.

 

Aanleiding

Voor deze activiteit moet een Omgevingsvergunning en mogelijk een Waterwetvergunning worden aangevraagd bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Voor de besluitvorming over deze vergunningen moet een milieueffectrapport (MER) worden opgesteld op grond van categorie C18.4 van het Besluit milieueffectrapportage.

 

MER en Notitie Reikwijdte en Detailniveau

De eerste stap in de m.e.r.-procedure is het ter inzage leggen van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. In deze notitie wordt de voorgenomen activiteit nader toegelicht en wordt een voorstel gedaan voor de onderzoeksopzet van het op te stellen MER. In het MER, dat te zijner tijd als onderdeel van de vergunningaanvragen wordt ingediend, worden de milieueffecten op de omgeving in beeld gebracht van de voorgenomen activiteit. Gelijktijdig zal een Passende Beoordeling op grond van de Wet natuurbescherming worden voorbereid vanwege mogelijk significante gevolgen van het voornemen op nabijgelegen Natura 2000-gebieden.

 

Zienswijzen

Ter voldoening aan het bepaalde in 7.27, lid 3 en lid 4 van de Wet milieubeheer maakt het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat de Notitie Reikwijdte & Detailniveau vanaf 21 april 2020 tot 1 juni 2020 ter inzage gelegd wordt bij:

- het stadskantoor Vlaardingen, Klant Contactcentrum, Westnieuwland 6 te Vlaardingen;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (maandag t/m vrijdag van 09.00 – 16.00 uur, buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010 – 246 86 21).

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het voornemen en de inhoud van het op te stellen MER schriftelijk zienswijzen kenbaar maken aan:

 

 

DCMR Milieudienst Rijnmond

Afdeling Account &Omgeving, bureau Ruimte & Leefomgeving

t.a.v. Adviesloket Ruimte & Leefomgeving

Postbus 843

3100 AV Schiedam

of via info@dcmr.nl

 

Vanwege de maatregelen rondom de Coronavirus-crisis worden de stukken niet in papieren vorm ter inzage gelegd, behalve op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur, en alleen op afspraak, bij de DCMR Milieudienst Rijnmond aan de Parallelweg 1, 3112 NA te Schiedam. Afspraken kunt u maken via een e-mail aan info@dcmr.nl of via telefoonnummer 010 – 246 80 00.

Indien dit voor u geen uitkomst biedt en de stukken fysiek wilt in zien, verzoeken wij u dit binnen de termijn van de terinzagelegging aan ons kenbaar te maken. Dit kunt u doen per brief aan DCMR, Postbus 843, 3100 AV te Schiedam of per e-mail via info@dcmr.nl. Wij zullen hierop in contact met u treden om met u op zoek te gaan naar een pragmatische oplossing waarbij u alsnog de mogelijkheid wordt geboden om op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau te kunnen reageren.

 

Vervolg

Over de NRD wordt advies gevraagd aan relevante bestuursorganen en aan de Commissie voor de milieueffectrapportage. Rekening houdend met de zienswijzen en adviezen zullen de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de Minister van I&W de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen MER definitief vaststellen. Daarbij wordt in een Nota van Beantwoording aangegeven hoe alle ingediende reacties zijn verwerkt. Alle indieners van zienswijzen en adviezen worden te zijner tijd over dit besluit geïnformeerd. Op basis daarvan wordt door Beelen B.V. het MER opgesteld, dat te zijner tijd samen met de vergunningaanvragen wordt ingediend en bij de ontwerpbesluiten ter inzage wordt gelegd. Op dat moment is er opnieuw gelegenheid om zienswijzen in te dienen.

 

Informatie

De DCMR Milieudienst Rijnmond voert de m.e.r.-procedure uit namens het bevoegde gezag. Voor vragen over deze procedure of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u zich wenden tot de DCMR Milieudienst Rijnmond, 010 – 246 80 00 / zienswijze@dcmr.nl onder vermelding van zaaknummer 9999164979.

 

 

Naar boven