Kennisgeving verlenen vergunning tankschip op de Gouwe en Oude Rijn

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 14 februari 2020 een vergunning verleend van de in artikel 3.22 van de Omgevingsverordening Zuid-Holland opgenomen verbodsbepaling om van 14 februari 2020 tot en met 14 februari 2021 te varen met de dubbelwandige olietanker ‘Independent’ op de Gouwe en de Oude Rijn, tussen de spoorbrug (hefbrug) te Gouda en Schouten Olie B.V. te Alphen aan den Rijn. Deze tanker heeft een breedte van 9,56m meter en een lengte van 84,70 meter. 

Vanuit de Europese Unie geldt de verplichting tot het vervoer van brandstoffen in dubbelwandige tankers. Door de dubbelwandige uitvoering van de tanker ‘Independent’ is deze 0,06m breder dan is toegestaan op de provinciale vaarwegen de Gouwe en de Oude Rijn. In verband met deze geringe overschrijding en het waarborgen van de continuïteit van Schouten Olie B.V. is overgegaan tot het verlenen van genoemde vergunning. De bekendmaking van dit besluit is geschied door toezending van het besluit aan de aanvrager, zoals voorgeschreven in artikel 3:41, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht. Omdat het besluit is gericht tot de belanghebbende is deze bekendmaking voldoende voor de inwerkingtreding van dit besluit.

Inzage

Een afschrift van het betreffende besluit kan worden opgevraagd via het Klant Contact Centrum van de provincie Zuid-Holland via het e-mailadres zuidholland@pzh.nl.

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht bij de provincie een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. De termijn om bezwaar in te dienen tegen dit besluit is al verstreken. Overige belanghebbenden die bezwaar willen maken worden gewezen op het feit dat niet-ontvankelijkverklaring van hun bezwaar vanwege overschrijding van de bezwaartermijn achterwege kan blijven, mits zij binnen twee weken nadat zij van het bestaan van dit besluit bekend zijn geraakt of hadden kunnen raken, hun bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift moet binnen twee weken na de dag van kennisgeving van het besluit worden toegezonden, onder vermelding van "Awb-bezwaar" in de linkerbovenhoek van enveloppe en bezwaarschrift. Het bezwaar moet worden gericht aan: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, ter attentie van het Awb-secretariaat, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag.

Krachtens artikel 6:16 van de Awb schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan - als tegen dit besluit bezwaar wordt aangetekend - ingevolge artikel 8:81 van de Awb bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank 's-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag (bezoekadres: Prins Clauslaan 60 te Den Haag) een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend. Van een verzoek om een voorlopige voorziening dient en kopie te worden gezonden aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de provincie Zuid-Holland, via aanvragen-vaarwegen@pzh.nl onder vermelding van PZH-2020-727303452.

 

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland

Naar boven