Provincie Zeeland - Verlening vergunning gebiedsbescherming en ontheffing soortenbescherming Wet natuurbescherming voor slopen van drie bestaande windturbines, bouw, exploitatie en onderhoud van vier nieuwe windturbines, op het terrein van EPZ, Zeedijk 32 te Borssele

Gedeputeerde Staten van Zeeland delen mede dat zij de vergunning gebiedsbescherming aan N.V. EPZ hebben verleend op grond van artikel 2.7 tweede lid, van de Wet natuurbescherming voor het slopen van drie bestaande windturbines, de bouw, exploitatie en het onderhoud van vier nieuwe windturbines op het terrein van EPZ, nabij het Natura 2000-gebied Westerschelde & Saeftinghe.

Gedeputeerde Staten van Zeeland delen eveneens mede dat zij de ontheffing soortenbescherming aan N.V. EPZ hebben verleend op grond van artikel 3.1 eerste lid en artikel 3.5 eerste lid van de Wet natuurbescherming voor het slopen van drie bestaande windturbines, de bouw, exploitatie en het onderhoud van vier nieuwe windturbines op het terrein van EPZ.

 

Ter inzage

Bovengenoemde besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage. U kunt op afspraak de stukken inzien in het Provinciehuis, Abdij 6 in Middelburg. U kunt hiervoor contact opnemen met het informatiecentrum: 0118-631011. Kopieën van stukken worden op verzoek toegestuurd. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met het informatiecentrum. In alle gevallen dient u het (zaak)nummers, gebiedsbescherming (ZK19000121 / 20010031) en soortenbescherming (ZK19000135 / 20009821) te vermelden.

 

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze tegen de ontwerpbesluiten hebben ingediend of die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluiten, kunnen tot zes weken na bekendmaking van de vergunning beroep instellen bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

 

Voorlopige voorziening

Krachtens artikel 6.16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van deze besluiten niet. Gelet hierop kan – als tegen deze besluiten beroep wordt aangetekend – ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht bij de rechtbank Zeeland-Brabant, locatie Breda, team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist.

Naar boven