Verlengen van het Ganzenbeheerplan Noord-Holland 2015-2020 van de Stichting Faunabeheereenheid Noord-Holland tot uiterlijk 1 december 2020, Provincie Noord-Holland

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

-

 

Besluiten:

De goedkeuring van het Ganzenbeheerplan Noord-Holland 2015-2020 van de Stichting Faunabeheereenheid Noord-Holland te verlengen tot uiterlijk 1 december 2020.

 

Motivering

In het wild levende ganzen zorgen voor veel maatschappelijke overlast en kosten onder andere door de vraat aan landbouwgewassen. De inspanningen in het kader van beheer en schadebestrijding moeten die overlast en kosten terugdringen, en tegelijkertijd de populaties trekkende ganzen voldoende beschermen. Er is door de Faunabeheereenheid voldoende onderbouwd dat de uitvoering van het huidige faunabeheerplan bijdraagt aan een duurzaam beheer van ganzenpopulaties. Tegelijkertijd wordt duidelijk dat de populaties standganzen nog ver verwijderd zijn van de streefstand. Voortzetting van actief beheer is dan ook noodzakelijk.

 

Het nieuwe ganzenbeheerplan bevindt zich in een vergevorderd stadium. Er is sprake van concreet zicht op de vaststelling van het nieuwe plan. Er zijn geen inhoudelijke bezwaren tegen een verlenging en voorzetting van actief beheer is noodzakelijk. Op basis van het verzoek van de Faunabeheereenheid tot verlenging van de geldigheidsduur van het huidige ganzenbeheerplan besluiten wij de termijn van het Ganzenbeheerplan 2015-2020 tot uiterlijk 1 december 2020 te verlengen.

 

Haarlem, 25 februari 2020.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

 

A.T.H. van Dijk, voorzitter

R.M. Bergkamp, provinciesecretaris

 

Bezwaar

Als u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de verzending, uitreiking of publicatie van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan gedeputeerde staten van Noord-Holland, ter attentie van de secretaris van de Hoor- en adviescommissie, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Wij verzoeken u om in uw bezwaarschrift het telefoonnummer te vermelden waarop u overdag bereikbaar bent. Ook kunt u voor meer informatie de provinciale website bezoeken: www.noord-holland.nl.

Indien u bezwaar heeft ingediend is het mogelijk gebruik te maken van een minder formele procedure: een gesprek tussen u en medewerkers die namens het college van gedeputeerde staten deelnemen. Indien uw bezwaar zich hiervoor leent, wordt contact met u opgenomen, maar u kunt hier ook zelf om verzoeken. Een gesprek tast uw rechten als bezwaarmaker niet aan.

Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u bij een spoedeisend belang een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland.

 

 

Uitgegeven op

 

Namens Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

R.M. Bergkamp, provinciesecretaris

Naar boven