Kennisgeving inpassingsplan “150 kV-netverzwaring Beverwijk - Oterleek”, provincie Noord-Holland

 

Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Holland hebben het voornemen om een provinciaal inpassingsplan “150 kV-netverzwaring Beverwijk - Oterleek” op te stellen. Het voornemen ziet op een inpassingsplan ten behoeve van (i) een nieuw 150 kV hoogspanningsstation in Beverwijk, (ii) een ondergrondse 150 kV kabelverbinding tussen het bestaande 380 kV hoogspanningsstation in Beverwijk en het nieuw te bouwen 150 kV hoogspanningsstation aldaar en (iii) een ondergrondse 150 kV kabelverbinding tussen het nieuw te bouwen 150 kV hoogspanningsstation te Beverwijk en het bestaande hoogspanningsstation in Oterleek.

 

Op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening meldt de Provincie Noord- Holland dat de kennisgeving een voornemen tot het opstellen van een inpassingsplan betreft. Er liggen nog geen stukken over het voornemen ter inzage en onafhankelijke instanties brengen nog geen advies uit over dit voornemen. Om die reden is daarom in dit stadium nog geen gelegenheid zienswijzen naar voren te brengen.

De provincie legt het ontwerp inpassingsplan naar verwachting na de zomervakantie ter inzage bij de provincie en de gemeenten. Vanaf dat moment is iedereen in de gelegenheid om zienswijzen naar voren te brengen. De provincie maakt dit voorafgaand aan de ter inzage legging bekend in de Staatscourant, op www.ruimtelijkeplannen.nl en in de plaatselijke bladen van de betreffende gemeenten.

Voor eventuele vragen/ opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer ing. R. van Trigt, 023 514 5271.

 

Naar boven