Besluit van Gedeputeerde Staten van 29 oktober-2019, PZH-2019-705906879 (DOS 2013-0010135) tot wijziging van artikel 2a van het Openstellingsbesluit POP-3 fysieke investeringen duurzame innovaties landbouw Zuid-Holland 2016 (Besluit tot wijziging van artikel 2a van het Openstellingsbesluit POP-3 fysieke investeringen duurzame innovaties landbouw Zuid-Holland 2016)

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland;

 

Gelet op artikel 1.3 van de Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid-Holland;

 

Overwegende dat het wenselijk is, ook in het geval er geen aanspraak gemaakt kan worden op ELFPO-middelen, te stimuleren dat fysieke investeringen in de landbouw gedaan worden die bijdragen aan het doel van het Ambitiedocument InnovatieAgenda Duurzame Landbouw om te komen tot een duurzame, sterke en toekomstbestendige landbouw in de provincie Zuid-Holland;

 

Besluiten:

Artikel I  

Openstellingsbesluit POP-3 fysieke investeringen duurzame innovaties landbouw Zuid-Holland 2016 wordt als volgt gewijzigd:

 

In artikel 2a, onderdeel a, wordt de zinsnede “meer dan 70% van het maximale aantal te behalen punten heeft behaald” gewijzigd in: meer dan 19 punten heeft behaald.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin dit besluit wordt geplaatst en werkt terug tot en met 27 november 2016.

Den Haag, 29 oktober 2019

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

drs. H.M.M. Koek, secretaris

drs. J. Smit, voorzitter

Toelichting  

Met dit wijzigingsbesluit wordt het Openstellingsbesluit POP-3 fysieke investeringen duurzame innovaties landbouw Zuid-Holland 2016 gewijzigd. De wijziging betreft het minimale percentage dat een aanvraag om subsidie behaald moet hebben op de selectiecriteria uit het openstellingsbesluit. Omdat het percentage uit het openstellingsbesluit niet correspondeerde met een heel puntenaantal, wordt het percentage vervangen door het aantal punten dat een subsidieaanvraag behaald moeten hebben  om subsidie te ontvangen die volledig bestaat uit provinciale middelen.

Door het percentage te verlagen wordt het mogelijk om alle ingediende aanvragen te subsidiëren. De ingediende aanvragen sluiten aan bij de doelstellingen van de openstelling en hebben dan ook in het adviescomité voldoende punten ontvangen om de subsidieaanvraag te honoreren.

Naar boven