Eerste wijziging Beleidsregels Uitvoering Wet natuurbescherming Flevoland 2016

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken overeenkomstig artikel 3:42, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 136 van de Provinciewet bekend dat zij op 8 oktober 2019 onder nummer 2487420 hebben besloten de Eerste wijziging Beleidsregels Uitvoering Wet natuurbescherming Flevoland 2016 vast te stellen.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst en luidt als volgt.

Eerste wijziging Beleidsregels Uitvoering Wet natuurbescherming Flevoland 2016

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

Overwegende dat Gedeputeerde Staten van Flevoland het bevoegde gezag zijn te beslissen op aanvragen voor vergunning op grond van de Wet natuurbescherming binnen de provincie Flevoland;

Overwegende dat op 29 mei 2019 de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak heeft gedaan over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) en als gevolg hiervan de PAS onbruikbaar is geworden als basis voor toestemmingverlening.

Overwegende dat hierdoor de huidige regels hierover in de Beleidsregels uitvoering Wet natuurbescherming Flevoland 2016 niet langer gehanteerd kunnen worden;

Overwegende dat de voorwaarden aan de instrumenten intern en extern salderen zijn opgenomen in een nieuwe Beleidsregel intern en extern salderen;

Gelet op artikel 4:81, eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 2.7 van de Wet natuurbescherming;

BESLUITEN:

Vast te stellen de navolgende wijziging van de beleidsregel (en toelichting):

Eerste wijziging Beleidsregels Uitvoering Wet natuurbescherming Flevoland 2016

Artikel 1 Wijziging beleidsregel

De tekst van de Beleidsregels Uitvoering Wet natuurbescherming Flevoland 2016 wordt als volgt gewijzigd:

  • A.

    Artikel 1 komt te luiden:

    Artikel 1. Begrippen

    In deze beleidsregel wordt verstaan onder:

    • a.

      de wet: de Wet natuurbescherming;

    • b.

      het besluit: het Besluit natuurbescherming;

    • c.

      de regeling: de Regeling natuurbescherming;

    • d.

      jachtaktehouder: jager die in het bezit is van een jachtakte als bedoeld in artikel 3.26, eerste lid, onderdeel a, van de wet.

 

  • B.

    De artikelen 3, 4 en 5 komen te vervallen.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.

Aldus besloten in de vergadering van Gedeputeerde Staten van Flevoland van 8 oktober 2019.

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

de secretaris,

de voorzitter,

Toelichting  

Op 29 mei 2019 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Als gevolg van de uitspraak is de PAS onbruikbaar geworden als basis voor toestemmingverlening. De hierop gebaseerde regels in de Beleidsregels Uitvoering Wet natuurbescherming Flevoland 2016 zijn derhalve niet langer te hanteren. Daarvoor in de plaats komt de Beleidsregel intern en extern salderen. Deze voorziet in regels om activiteiten waarbij gegarandeerd is dat op geen enkel stikstofgevoelig habitat of leefgebied van soorten een toename van stikstofdepositie optreedt, weer vergund kunnen worden. Gelet hierop wordt met deze wijziging voorzien in het schrappen van de betreffende regels in de Beleidsregels Uitvoering Wet natuurbescherming Flevoland 2016.

 

Artikel I

Onderdeel A.

Met het vervallen van de artikelen 3, 4 en 5 kunnen enkele begripsbepalingen vervallen die enkel in deze artikelen worden gebruikt. Dit onderdeel voorziet in de aanpassing van de begrippenlijst.

Onderdeel B.

In de artikelen 3, 4 en 5 van de Beleidsregels Uitvoering Wet natuurbescherming Flevoland 2016 staat beschreven hoe de provincie omgaat met de PAS bij vergunningverlening in het kader van de Wet natuurbescherming. Deze zijn door de uitspraak van de Raad van State niet meer aan de orde en komen te vervallen.

 

Artikel II

Dit artikel regelt de inwerkingtredingsdatum van de beleidsregel.

Naar boven