Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân van 10 september 2019, met kenmerk 01695621, tot gewijzigde vaststelling van het openstellingsbesluit op grond van de Regeling POP3 subsidies provincie Fryslân voor paragraaf 2.5 niet productieve investeringen voor biodiversiteit, natuur en landschap (Wijziging Openstellingsbesluit niet-productieve investeringen voor herstel- of inrichtingsmaatregelen voor landschap en natuur 2019)

Gedeputeerde Staten van Fryslân,

 

gelet op artikel 1.3 van de Regeling POP3 subsidies provincie Fryslân;

 

BESLUITEN:

 

het Openstellingsbesluit niet-productieve investeringen voor herstel- of inrichtingsmaatregelen voor landschap en natuur als volgt te wijzigen:

ARTIKEL I  

Het Openstellingsbesluit niet-productieve investeringen voor herstel- of inrichtingsmaatregelen voor landschap en natuur 2019 wordt als volgt gewijzigd:

 

Onderdeel A

In Bijlage 1 Investeringslijst met geografisch criterium, onder kolom getiteld ‘Geografisch criterium’ komen in rij 5 getiteld ‘Herstel agrarische historische erven’ de volgende twee geografische kenmerken te vervallen:

  • -

    ‘Ligging in de deelgebieden Kleigebied Westergo, Kleigebied Oostergo, Middelsee en Marne, Merengebied, Laagveengebied, Lauwersmeergebied, Gaasterland en Waddeneilanden zoals aangegeven op de Landschapstypenkaart’ en

  • -

    ‘aangegeven als oude boerderijplaats op de Cultuurhistorische Kaart’.

Artikel II  

Dit besluit wordt aangehaald als Wijzigingsbesluit openstelling niet-productieve investeringen voor herstel- of inrichtingsmaatregelen voor landschap en natuur 2019 en treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het is geplaatst, met terugwerkende kracht tot en met 28 juni 2019.

Aldus vastgesteld in de vergadering van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 10 september 2019

Voorzitter

drs. A.A.M. Brok

Secretaris

R.E. Bouius-Riemersma, MBA MCM

Toelichting wijziging openstellingsbesluit  

Deze inrichtingsmaatregel richt zich op de landschappelijk open gebieden buiten de droge dooraderingsgebieden. Door de combinatie van geografische kenmerken vallen enkele open gebieden binnen de Noardlike Fryske Wâlden en de Waddeneilanden onbedoeld buiten de boot. Met de onderstaande wijziging, het schrappen van 2 criteria, wordt dit opgelost. Door de overblijvende criteria is er voldoende inhoudelijke sturing op de maatregelen.

De wijziging wordt gepubliceerd nadat de indieningstermijn is verstreken. Potentiële aanvragers worden hierdoor niet benadeeld omdat de wijziging in overleg met de potentiële aanvragers en op hun verzoek is opgesteld. In de reeds ingediende aanvraag is al rekening gehouden met de wijziging.

Naar boven