Kennisgeving Voorbereidingsbesluit geitenhouderij Limburg 2

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat Provinciale Staten van Limburg op 27 mei 2019 ingevolge artikel 3.7 en 4.1, vijfde lid van de Wet ruimtelijke ordening hebben verklaard dat er ten aanzien van de geitenhouderij een wijziging van de Omgevingsverordening wordt voorbereid voor het gehele grondgebied van Limburg.

Gedurende een half jaar is het vanwege dit voorbereidingsbesluit niet mogelijk om geitenhouderijen te vestigen, uit te breiden of oppervlakte dierenverblijven te vergroten alsmede het aantal geiten op een agrarisch bedrijf uit te breiden. Ook is het niet mogelijk dat landbouwbedrijven omschakelen naar geitenhouderijen gedurende dit half jaar. Hiermee wil de provincies uit voorzorg voorkomen dat risico’s voor de gezondheid van omwonenden toenemen zolang niet duidelijk is welke oorzaken hieraan ten grondslag liggen.

Inwerkingtreding

Het voorbereidingsbesluit treedt met ingang van 27 mei 2019 in werking.

Inzage

Het voorbereidingsbesluit ligt vanaf 3 juni tot en met 15 juli 2019 ter inzage in het Provinciehuis, Limburglaan 10, Maastricht, op werkdagen van 07.30-18.30. Ook kunt u het besluit inzien via https://limburg.nl/actueel/bekendmakingen/ en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Geen bezwaar en beroep

Het is niet mogelijk om bezwaar te maken of beroep in te stellen tegen het voorbereidingsbesluit.

Informatie

Voor meer informatie kunt u mailen naar: voorbereidingsbesluitgeitenhouderij@prvlimburg.nl

Naar boven