Ontwerp-Wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2020, Ontwerp-Wijziging Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en Omgevingsverordening Limburg 2014, en Ontwerp-Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek

Algemeen

Natuurbeheerplan versie 2020

Gedeputeerde Staten hebben in hun vergadering van 21 mei 2019 in ontwerp de wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2020 vastgesteld. De overwegingen met betrekking tot de ontwerp-wijzigingen zijn opgenomen in de ‘ontwerp-nota van wijzigingen 2020’. De locaties van de wijzigingen zijn tevens op kaart weergegeven in de digitale viewer van het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg. Daarnaast bevat het ontwerp-Provinciaal Natuurbeheerplan 2020 in verband met een actualisatie en nadere differentiatie in codering enkele tekstuele wijzigingen ten opzichte van de voorgaande versie. Daarnaast is de procedure tot het wijzigingen van het Natuurbeheerplan naar aanleiding van externe verzoeken verplaatst van het Natuurbeheerplan versie 2020 naar de (ontwerp) ‘Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek’.

Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Omgevingsverordening Limburg 2014

De begrenzing van de Goudgroene natuurzone, Zilvergroene natuurzone en de Bronsgroene landschapszone worden op de kaarten behorende bij het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 (kaart 7) en de Omgevingsverordening Limburg 2014 (kaart 4 en 6) overeenkomstig de wijzigingen van het Provinciaal Natuurbeheerplan 2020 gewijzigd. In de ‘ontwerp-nota van wijzigingen 2020’ is opgenomen welke wijzigingen van het Natuurbeheerplan consequenties hebben voor de begrenzing in de Omgevingsverordening Limburg 2014 (en dus ook het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014). De locaties van de wijzigingen zijn tevens op kaart weergegeven in de digitale viewer van het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg.

Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek

De procedure tot het wijzigingen van het Natuurbeheerplan op verzoek is verplaatst van het Natuurbeheerplan versie 2020 naar de ‘(ontwerp)-Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek’. De procedure tot het wijzigen van het Natuurbeheerplan op verzoek is in die zin gewijzigd dat de financiële/budgettaire criteria zijn verwijderd, omdat vanwege de nadere differentiatie in codering deze voorwaarden anderszins zijn geborgd.

Procedure

De voorbereiding en vaststelling van de wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2020,

de wijziging van de kaarten behorende bij het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Omgevingsverordening Limburg 2014 en de ‘Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek’ volgen de uniforme openbare voorbereidingsprocedure uit afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inzage stukken

De ontwerp-wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2020, de ontwerp-nota van wijzigingen 2020, de ontwerp-wijzigingen van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Omgevingsverordening Limburg 2014, de ‘(ontwerp-) Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek’ liggen van 25 mei 2019 tot en met 5 juli 2019 ter inzage in het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen tijdens kantooruren.

De ontwerp-wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2020, de ontwerp-nota van wijzigingen 2020, de ontwerp-wijzigingen van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Omgevingsverordening Limburg 2014, de ‘(ontwerp-) Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek’ en de digitale viewer zijn de te raadplegen via de website:

www.limburg.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/aanleg-beheer/

De wijziging van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Omgevingsverordening Limburg 2014 worden tevens kennis gegeven via www.ruimtelijkeplannen.nl 

Inspraak

Wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2020

Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen tegen de ontwerp wijzigingen van het Provinciaal Natuurbeheerplan versie 2020 en de daarop betrekking hebbende stukken. Het betreft een partiele wijziging van het Natuurbeheerplan, dat betekent dat een zienswijze alleen kan worden gericht tegen de ontwerp-wijzigingen in het tekstuele deel van het Natuurbeheerplan versie 2020 of de ontwerp- wijzigingen in het kaartmateriaal van het Natuurbeheerplan versie 2020 of de motivering daartoe zoals opgenomen in de ontwerp-nota van wijzigingen. De delen van het plan die niet zijn gewijzigd ten opzichte van de voorgaande versie zijn onherroepelijk en daarom niet vatbaar voor inspraak.

Wijzigingen van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Provinciale Omgevingsverordening Limburg 2014 & Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek

Een ieder kan zienswijzen indienen tegen de wijzigingen in het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014, de Provinciale Omgevingsverordening Limburg 2014 en de Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek.

Het betreft een partiele wijziging van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Provinciale Omgevingsverordening Limburg 2014, dat betekent dat een zienswijze alleen kan worden gericht tegen de ontwerp-wijzigingen van het Natuurbeheerplan (inclusief kaarten) die doorwerken in het kaartmateriaal van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Provinciale Omgevingsverordening Limburg 2014. De onderdelen van de Omgevingsverordening Limburg 2014, die niet wijzigen, zijn dus niet vatbaar voor inspraak (zienswijzen).

Procedure indienen zienswijzen

Zienswijzen kunnen schriftelijk dan wel mondeling kenbaar worden gemaakt. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan:

Gedeputeerde Staten van Limburg

Cluster Plattelandsontwikkeling

t.a.v. mevrouw A. de Vreeze

Postbus 5700, 6202 MA Maastricht

Voor het indienen van een mondelingen zienswijze verzoeken wij u, gedurende kantooruren, voor 6 juli 2019 contact op te nemen met tel nr. +31 6 4662 7911.

Vervolg procedure  

Na afloop van de zienswijzentermijn worden alle zienswijzen verwerkt in een zienswijzennota, die na definitieve vaststelling door Gedeputeerde Staten aan alle indieners van een zienswijze wordt toegezonden. De ingediende zienswijzen worden afgewogen en bij de besluitvorming over de vaststelling van de definitieve wijzigingen van de wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2020, de nota van wijzigingen 2020, de wijzigingen van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Omgevingsverordening Limburg 2014, de ‘Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek’ betrokken.

Na vaststelling zullen de wijzigingen van het Natuurbeheerplan versie 2020, de nota van wijzigingen 2020, de wijzigingen van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 en de Omgevingsverordening Limburg 2014, de ‘Beleidsnotitie aanpassen Natuurbeheerplan op verzoek’ gedurende een termijn van zes weken ter inzage worden gelegd. Van deze terinzagelegging en de daarbij behorende beroepsmogelijkheid voor wat betreft de wijzigingen van het natuurbeheerplan wordt te zijner tijd afzonderlijk kennis gegeven.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u mailen naar: natuurbeheerplan@prvlimburg.nl

 

Naar boven