Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 21 mei 2019, PZH-2019-688165249, DOS-2016-0005086, tot wijziging van de paragrafen 2.8 en 2.9 van de Subsidieregeling groen Zuid-Holland 2016

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland

 

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

 

Overwegende dat het wenselijk is de subsidievereisten voor de subsidie Groene Cirkels te verduidelijken en dat het wenselijk is het te stimuleren dat aanvragen voor subsidie voor Boerenlandpaden gebundeld worden ingediend;

 

Besluiten:

 

Artikel I

De Subsidieregeling groen Zuid-Holland 2016 wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

Artikel 2.8.3 komt te luiden:

Artikel 2.8.3 Doelgroep

Subsidie, als bedoeld in artikel 2.8.2, wordt uitsluitend vertrekt aan rechtspersonen die participeren binnen één van de Groene Cirkels, waarover een convenant met de provincie is gesloten.

 

B

Artikel 2.8.4 komt te luiden:

Artikel 2.8.4 Subsidievereisten

Om voor subsidie in aanmerking te komen wordt voldaan aan de volgende vereisten:

  • a.

    er wordt samengewerkt met bestaande of beoogde convenantspartners zijnde, een onderneming, een overheid, een kennisinstelling en relevante partijen uit de omgeving van de onderneming op het gebied van biodiversiteit, water en kringlopen;

  • b.

    de activiteit moet ondersteund worden door de convenantspartners van de Groene Cirkel waarin de aanvrager participeert.

 

C.

Artikel 2.9.5 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Voor de tekst wordt de aanduiding "1." geplaatst.

  • 2.

    Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

    2. De kosten, bedoeld in het eerste lid, zijn subsidiabel vanaf de datum dat de overeenkomst Boerenlandpad tussen de eigenaar van de grond en de intermediair is gesloten.

D.

Na artikel 2.9.7 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 2.9.8 Voorschotten

In afwijking van artikel 1.6 bedraagt het voorschot voor subsidies van € 25.000,- en hoger maximaal 100% van de maximale subsidie.

 

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin deze regeling wordt geplaatst.

 

Den Haag, 21 mei 2019

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

drs. H.M.M. Koek, secretaris

drs. J. Smit, voorzitter

Toelichting  

 

Met de wijzigingen in paragraaf 2.8 Groene Cirkels (artikel 2.8.3 doelgroep en artikel 2.8.4 subsidievereisten) wordt verduidelijkt aan welke vereisten voldaan moet zijn om voor subsidie op grond van deze paragraaf in aanmerking te komen.

 

Met de wijziging in paragraaf 2.9 Boerenlandpaden (artikel 2.9.7) wordt het mogelijk om ook bij een aanvraag voor subsidie die betrekking heeft op meerdere boerenlandpaden en waarbij het subsidiebedrag € 25.000,- is of hoger, een voorschot te verstrekken van 100%. Het indienen van gebundelde aanvragen voor subsidie, in plaats van een aanvraag voor subsidie per boerenlandpad, wordt hiermee gestimuleerd.

 

 

Naar boven