Provincie Overijssel, Kennisgeving voornemen en participatie Dijkversterking Stenendijk Hasselt

Provincie Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) maken bekend dat het waterschap de Stenendijk in Hasselt wil gaan versterken. Dit project is onderdeel van het landelijke hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Met dit project worden de dijken aangepakt om ook in de toekomst waterveiligheid te bieden aan bewoners en bedrijven.

Wat is dit startdocument?

Een dijkversterking kan grote impact hebben op de omgeving. Daarom dient de omgeving al vroeg in het proces betrokken te worden. Niet alleen door te informeren, maar belanghebbenden kunnen gedurende het gehele proces meedenken en input leveren.

Met dit document wil het waterschap de omgeving laten weten dat het project Stenendijk Hasselt van start gaat, aangeven op welke wijze het waterschap wil komen tot een oplossing voor de versterking van de dijk en hoe de omgeving hierbij betrokken wordt. Dit document vormt daarmee de formele kennisgeving van het voornemen van de verkenning en de kennisgeving van de participatie.

Mogelijkheid inzien Startdocument

U kunt het startdocument inzien van 22 mei 2019 tot en met 20 juni 2019 tijdens kantooruren op de volgende locaties:

- Waterschap Drents Overijsselse Delta, Dokter van Deenweg 186-205 in Zwolle

- Provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle

- Gemeentehuis Zwartewaterland, Telvorenstraat 2, Hasselt

Daarnaast is de notitie digitaal beschikbaar via de website van het waterschap: www.wdodelta.nl/Stenendijk.

Hoe kunt u reageren?

Heeft u suggesties voor alternatieven of heeft u opmerkingen op de aanpak? Worden de alternatieven op de juiste thema’s beoordeeld? Is duidelijk hoe u betrokken wordt en wanneer u inbreng kunt leveren? Van 22 mei tot 20 juni kunt u het waterschap uw reactie sturen, door te mailen naar stenendijk@wdodelta.nl.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Het waterschap neemt uw reactie mee in haar onderzoek naar versterking van de Stenendijk en zal een reactie geven op de ingekomen zienswijzen.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen of vragen over de notitie die ter inzage ligt, kunt u contact opnemen met Mevr. A. Lüchtenborg van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, (via tel. 088 233 1200, stenendijk@wdodelta.nl).

Naar boven