Besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 9 april 2019, nr. 81EB1E4B, tot wijziging van de Uitvoeringsverordening subsidie bodemsanering provincie Utrecht

Gedeputeerde Staten van Utrecht;

 

Gelet op de artikelen 4, 6, 29 en 30 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht;

 

Overwegende dat het wenselijk is:

  • -

    het tendersysteem van de Uitvoeringsverordening subsidie bodemsanering provincie Utrecht los te laten. Gemeenten krijgen hierdoor het gehele jaar door de gelegenheid om subsidie aan te vragen teneinde direct in te kunnen spelen op ruimtelijke ontwikkelingen;

  • -

    de Uitvoeringsverordening subsidie bodemsanering provincie Utrecht te wijzigen omdat actualisatie van het subsidieplafond en/of het tijdvak noodzakelijk is;

  • -

    de Uitvoeringsverordening subsidie bodemsanering provincie Utrecht te wijzigen, waardoor de weigeringsgrond voor op het woonperceel gevestigde bedrijven wordt verhelderd cf. de uitspraak van de Raad van State d.d. 24 mei 2017.

Besluiten:

Artikel I

De Uitvoeringsverordening subsidie bodemsanering provincie Utrecht wordt als volgt gewijzigd:

 

A

 

Artikel 4 komt als volgt te luiden:

 

Aanvragen om subsidies voor onderzoek, onderscheidenlijk sanering of gebiedsgericht grondwaterbeheer worden ingediend door gebruikmaking van een aanvraagformulier.

 

B

 

Artikel 6 komt als volgt te luiden:

 

Het subsidieplafond voor bodemonderzoek- en sanering aan gemeenten bedraagt € 1.423.823,00 voor het tijdvak tot en met 2020.

 

C

 

Artikel 13 komt als volgt te luiden:

 

Het subsidieplafond voor bodemonderzoek- en sanering aan eigenaren of erfpachters van eigen woningen bedraagt € 227.619,00 voor het tijdvak tot en met 2020.

 

D

 

Artikel 11 lid 1a komt als volgt te luiden:

 

de grond mede in gebruik is voor de uitoefening van een bedrijf of beroep, voor zover er een band bestaat tussen het feitelijk uitgeoefende bedrijf of beroep en het perceel.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van het Provinciaal blad waarin het wordt geplaatst.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 9 april 2019.

Gedeputeerde staten van Utrecht,

Voorzitter

Secretaris

Naar boven