Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 5 maart 2019 tot vaststelling van het ontwerp Natura 2000-beheerplan Naardermeer 2019-2025 en terinzagelegging van het ontwerp-beheerplan

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

 

 

Besluiten:

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken op grond van de inspraakverordening van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat van 18 maart tot en met 29 april 2019 het ontwerp Natura 2000-beheerplan voor Naardermeer ter inzage ligt.

 

De natuur beleven, gebruiken en beschermen. Daar draait het om in de Natura 2000-gebieden. Nederland telt 161 Natura 2000-gebieden. Ze maken deel uit van een samenhangend netwerk van natuurgebieden in de Europese Unie. Naardermeer is er hier één van.

 

In samenwerking met diverse partijen heeft de provincie Noord-Holland voor het Natura 2000-gebied in Naardermeer een ontwerp Natura 2000-beheerplan opgesteld. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben dit ontwerp Natura 2000-beheerplan op 5 maart 2019 vastgesteld.

 

Het ontwerp beheerplan geeft aan welke maatregelen nodig zijn om de Natura 2000-doelen  te bereiken. Voor gebruikers van de gebieden maakt het beheerplan duidelijk welke activiteiten zonder meer zijn toegestaan, welke activiteiten onder voorwaarden zijn toegestaan en voor welke activiteiten een vergunning op grond van de Wet natuurbescherming nodig is. Het beheerplan heeft een looptijd van zes jaar.

 

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt het ontwerp Natura 2000-beheerplan Naardermeer met ingang van 18 maart 2019 tot en met 29 april 2019 inzien op de gemeentehuizen van Gooise Meren, Hilversum en Weesp en bij de provincie Noord-Holland, Kleine Houtweg 18, 2012 CH te Haarlem. Voor dat laatste gelieve u telefonisch een afspraak te maken, tel: 023 – 514 3331.

Het ontwerp Natura 2000-beheerplan Naardermeer inclusief de separate bijlagen Peilopzet Naardermeer passende beoordeling en Peilopzet Naardermeer quickscan flora en fauna, zijn eveneens te vinden op de website van de provincie Noord-Holland

https://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Natuur/Natura_2000/Natura_2000_beheerplannen

 

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Iedereen kan binnen de gestelde termijn een zienswijze op het ontwerp beheerplan indienen.

Uw zienswijze kunt u digitaal verzenden via een webformulier. U kunt uw zienswijze ook sturen aan Gedeputeerde Staten, ter attentie van mevrouw A. Ooms, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerp Natura 2000-beheerplan Naardermeer’.

 

De gebiedsanalyses uit het Programma Aanpak Stikstof en de omvang van de maatregelen die uit de gebiedsanalyse voortkomen, hebben een eigen juridisch traject gevolgd. Zie hiervoor: http://pas.natura2000.nl. Op deze onderdelen kan in het kader van dit beheerplan niet meer worden ingesproken.

 

Het provinciale Inpassingsplan en Inrichtingsplan de Schil en het Watergebiedsplan voor het Naardermeer van het Waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek zijn nog in voorbereiding. Na vaststelling zullen deze ter inzage gelegd worden en is het mogelijk een zienswijze in te dienen op de concrete plannen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Iedereen die een zienswijze heeft ingediend ontvangt een ontvangstbevestiging met daarin meer informatie over de vervolgprocedure. Mede op basis van de ingediende zienswijzen stellen Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland het definitieve beheerplan vast. Als indiener van een zienswijze krijgt u bericht over het definitieve beheerplan.

 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over het ontwerp beheerplan kunt u op werkdagen bellen met mevrouw A. Ooms (023 – 514 3472) of de heer C. Verstand (023 – 514 3863). Meer informatie is ook te vinden op de internetsite van de provincie Noord-Holland.

 

Haarlem, 5 maart 2019.

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

A.Th. H. van Dijk, voorzitter

 

R.M. Bergkamp, provinciesecretaris

Naar boven