Kennisgeving besluiten Provinciaal Inpassingplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241), provincie Noord-Holland

Provinciale Staten van de provincie Noord-Holland maken bekend, dat zij op 4 maart 2019 het Provinciaal Inpassingsplan  Herinrichting A.C. de Graafweg (N241), kortweg: PIP N241, hebben vastgesteld en dit gedurende 6 weken ter inzage leggen vanaf 14 maart 2019.

 

Besluiten:

  • De Nota van beantwoording PIP N241 vast te stellen;

  • Het PIP N241 bestaande uit regels en verbeelding, de bijbehorende toelichting, bijbehorende rapporten en onderzoeken, vast te stellen;

  • Het PIP N241 ter visie te leggen gedurende zes weken, vanaf 14 maart2019;

  • Daarbij te vermelden dat op dit besluit de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Het PIP is ten opzichte van het ontwerp op een aantal punten gewijzigd vastgesteld.

 

Provinciaal Inpassingsplan N241

Een PIP is vergelijkbaar met een gemeentelijk bestemmingsplan. Het PIP N241 is opgesteld om de infrastructurele aanpassingen aan de N241 mogelijk te maken. Deze aanpassingen verbeteren de verkeersveiligheid en garanderen de doorstroming van de provinciale weg N241.

 

De volgende maatregelen zijn onder andere opgenomen in het PIP N241:

  • Verbreding van de huidige weg tot 7,60m;

  • Een obstakelvrije zone aan beide zijden van de weg van minstens 4,05m vanaf kant asfalt;

  • Verbreding van het fietspad naar 3,0m;

  • Door verlegging van de N241 nabij de Tramweg verdwijnt de gevaarlijke S-bocht en verdwijnen diverse in-en uitritten;

 

Waar en wanneer kunt u het definitieve PIP N241 inzien?

Het vastgestelde PIP N241 ligt op grond van afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht en art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf 14 maart 2019 gedurende 6 weken ter inzage.

 

Het vastgestelde PIP voor de N241 en de bijbehorende stukken kunt u inzien:

 

Het vastgestelde provinciaal inpassingsplan N241 en de bijbehorende stukken kunt u daarnaast inzien:

  • Op https://www.noord-holland.nl/Actueel/Terinzageleggingen;

  • Bij het Noord-Hollands Archief van de Provincie Noord-Holland, Kleine Houtweg 18 te Haarlem. Dit kan uitsluitend op afspraak (tijdens openingstijden) via nummer 023-514 4440 of info.div@noord-holland.nl onder vermelding van vastgesteld PIP N241;

  • Gemeente Medemblik aan de Dick Ketlaan 21 in Wognum tijdens openingstijden;

  • Gemeente  Opmeer aan de Klaproos 1 in Opmeer tijdens openingstijden;

  • Bij gemeente Hollands Kroon kan dit uitsluitend op afspraak (tijdens openingstijden) via nummer contact@hollandskroon.nl onder vermelding van vastgesteld PIP N241;

  • Gemeente Heerhugowaard aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard tijdens openingstijden.

 

Beroep instellen

Gedurende de inzagetermijn van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling van het provinciaal inpassingsplan N241 beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp provinciaal inpassingsplan N241 hebben ingediend.

 

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend op het ontwerp provinciaal inpassingsplan N241, kunnen ook beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het provinciaal inpassingsplan N241 bevat enkele wijzigingen ten opzichte van het ontwerp provinciaal inpassingsplan N241. Door belanghebbenden kan ook ten aanzien van deze wijzigingen beroep worden ingesteld. De wijzigingen zijn samengevat in de Nota van beantwoording PIP N241, die als bijlage 20 is opgenomen in de toelichting van het vastgestelde PIP N241.

 

Beroepschriften tegen het besluit tot vaststelling van het Provinciaal Inpassingsplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241) dienen te worden gericht aan:

 

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Voorlopige voorziening

Indien -gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist- kunnen belanghebbenden die beroep hebben ingesteld aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Verzoekschriften dienen te worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Crisis- en Herstelwet

Op het PIP N241 is de Crisis- en Herstelwet (CHW) van toepassing. De CHW is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl. Voor de beroepsprocedure betekent dit onder andere dat het voor appellanten niet mogelijk is een pro forma beroepschrift in te dienen. Appellanten zijn gehouden om binnen de beroepstermijn de gronden van hun beroep in te dienen.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het PIP N241 op de website www.noord-holland.nl en www.noord-holland.nl/n241acdegraafweg.

 

Naar boven