Provincie Overijssel, wijziging Omgevingsverordening Overijssel ten behoeve van het verbod op nieuwvestiging en uitbreiding geitenhouderij gewijzigd vastgesteld

Gedeputeerde Staten van Overijssel, maken bekend dat:

 

Provinciale Staten van Overijssel in hun vergadering van 27 februari 2019 wijziging van de Omgevingsverordening Overijssel gewijzigd hebben vastgesteld. De aanpassingen van de Omgevingsverordening die daarmee zijn doorgevoerd, treden in werking op 6 maart 2019.

 

Doel van deze herziening is om de geitenstop waartoe Provinciale Staten op 26 september 2018 hebben besloten, in de provinciale Omgevingsverordening op te nemen. Het nu geldende voorbereidingsbesluit (PS/2018/748) komt op dat moment te vervallen.

 

De herziening is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter visie heeft gelegen. Aanleiding daarvoor waren zienswijzen die zijn ingediend en een amendement dat door Provinciale Staten is aangenomen.

 

De Omgevingsverordening Overijssel is overeenkomstig de eisen in de artikelen 1.2.1. tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgesteld en in die vorm te raadplegen.

 

De vastgestelde wijziging van de Omgevingsverordening is gepubliceerd op ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer: NL.IMRO.9923.phVerordening005-va01.

 

Heeft u vragen over de herziening, dan kunt u contact opnemen met:

postbus@overijssel.nl

of bellen met: Wicher Wolbers (038 499 8521) of Harmke van Oene (038-499 8701).

Naar boven