Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 26 februari 2019, nr. 1181462/1181473, tot wijziging van het Reglement Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling, het Reglement adviescommissie detailhandel Noord-Holland Zuid en het Reglement regionale adviescommissie detailhandel Noord-Holland Noord

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

 

 

Overwegende dat het wenselijk is om de verwijzing naar de provinciale rechtspositieverordening in het Reglement Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling, het Reglement adviescommissie detailhandel Noord-Holland Zuid en het Reglement regionale adviescommissie detailhandel Noord-Holland Noord naar aanleiding van de invoering van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers te actualiseren;

 

Gelet op artikel 82 Provinciewet en artikelen 4, vierde lid, en 5 Provinciale Ruimtelijke Verordening,

 

Besluiten:

 

Artikel I  

Het Reglement Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling wordt als volgt gewijzigd:

 

A

In artikel 12, tweede lid, wordt de zinsnede ‘de Verordening Rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden Noord-Holland 2010’ vervangen door ‘het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers’.

Artikel II  

Het Reglement adviescommissie detailhandel Noord-Holland Zuid wordt als volgt gewijzigd:

 

A

In artikel 11, derde lid, wordt de zinsnede ‘de Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden Noord-Holland 2010’ vervangen door ‘het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers’.

Artikel III  

Het Reglement regionale adviescommissie detailhandel Noord-Holland Noord wordt als volgt gewijzigd:

 

A

In artikel 11, derde lid, wordt de zinsnede ‘de Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden Noord-Holland 2010’ vervangen door ‘het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers’.

Artikel IV  

Dit besluit treedt in werking op 28 maart 2019.

Haarlem, 26 februari 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

dhr. A.Th.H. van Dijk, voorzitter

mw. mr. R.M. Bergkamp, provinciesecretaris 

Toelichting

A

Het Rechtspositiebesluit staten- en commissieleden en de Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden Noord-Holland 2010 worden ingetrokken en vervangen door het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers en de Verordening rechtspositie politieke ambtsdragers provincie Noord-Holland 2019. Nu de wettelijke grondslag van de vergoeding voor het bijwonen van commissievergaderingen hiermee wijzigt, wordt de verordening op dit punt geactualiseerd.

 

B

Zie toelichting onder A.

 

C

Zie toelichting onder A.

 

D

De inwerkingtreding wordt geregeld.

 

Naar boven