Bekendmaking: De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied maakt namens Gedeputeerde Staten van provincie Utrecht bekend dat zij een ontwerpbeschikking ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), gecombineerd met maatwerkvoorschriften op grond van artikel 8.42 van de Wet milieubeheer, ter inzage heeft gelegd. Het betreft het ontwerp van de revisievergunning van BASF Nederland B.V.

 

De ontwerpbeschikking betreft het voornemen tot het verlenen van een nieuwe, de gehele inrichting omvattende, vergunning (revisievergunning) wegens het veranderen van de inrichting. De veranderingen betreffen een nieuwe waterzuivering, het herinrichten en optimaliseren van één van de twee productielijnen in de BM-fabriek, de verplaatsing van de opslag van cryogene gassen naar de noordzijde van het terrein, het gedeeltelijk invoeren van eenrichtingsverkeer op het terrein, en verschillende kleinere wijzigingen (aspect milieu). Tevens betreft de ontwerpbeschikking het voornemen tot het plaatsen van tanks voor cryogene gassen en verdampers (aspect bouw). Daarnaast strekt dit besluit ertoe om maatwerkvoorschriften te stellen, op grond van artikel 8.42 van de Wet milieubeheer juncto artikel 2.7, eerste lid, van het Activiteitenbesluit milieubeheer, met betrekking tot emissiegrenswaarden.

 

BASF Nederland B.V. te De Meern is een inrichting voor de ontwikkeling en productie van katalysatoren voor de chemische, petrochemische, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

 

De inrichting is gelegen aan Strijkviertel 61, De Meern.

 

Aanvrager: BASF Nederland B.V.

Zaaknummer: 6097546

 

Inzage

De ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de dag na publicatie gedurende zes weken ter inzage op www.odnzkg.nl onder overige bekendmakingen en (digitaal) bij:

-provincie Utrecht, Archimedeslaan 6 te Utrecht;

-gemeente Utrecht, Stadsplateau 1 te Utrecht.

 

Heeft u een vraag over deze procedure dan kunt u gebruik maken van het contactformulier op www.odnzkg.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.

 

Zienswijzen

 

Binnen de inzagetermijn kan een ieder zienswijzen over de ontwerpbeschikking naar voren brengen via digitale formulieren op de website www.odnzkg.nl. Uw persoonsgegevens zullen niet openbaar worden gemaakt. Een schriftelijke zienswijze stuurt u aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Regiebureau, Ebbehout 31, 1507 EA, Zaandam.

Heeft u een vraag over deze procedure of wilt u mondelinge zienswijzen naar voren brengen dan kunt u gebruik maken van het contactformulier op www.odnzkg.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als men belanghebbende is bij die beschikking en als een zienswijze naar voren is gebracht over de ontwerpbeschikking

 

Naar boven