Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 12 september 2017, nr. kenmerk 593225/ 988851, tot wijziging van de Beleidsregel natuurbescherming Noord-Holland

[Deze bekendmaking is slechts een tekstplaatsing. De oorspronkelijke bekendmaking is op 22 september 2017 beschikbaar via Provinciaal blad 2017, 4168.]

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

 

Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

Besluiten:

ARTIKEL I

 

De Beleidsregel natuurbescherming Noord-Holland wordt als volgt gewijzigd:

 

A

De eerste zin van artikel 4, tweede lid, wordt vervangen door:

 

Per PAS-programmaperiode wordt aan een project of andere handeling bij een toestemmingsbesluit niet meer dan 3 mol stikstof per hectare per jaar aan ontwikkelingsruimte toegedeeld uit segment 2 op locaties waarbinnen een voor stikstof gevoelig natuurlijke habitat of habitat van voor stikstofgevoelige soorten voorkomen, en waarbij tevens sprake is van een (naderende) overbelasting van stikstofdepositie.

 

B

 

Na de eerste zin van de toelichting op artikel 4, tweede lid, wordt de volgende zin ingevoegd:

 

“De uitgifte van maximaal 3 mol stikstof/ha/jaar per PAS-programmaperiode geldt alleen voor locaties waar sprake is van een (naderende) overbelasting van stikstof (vanaf 70 mol/ha/jaar onder de kritische depositiewaarde). De grens voor (mogelijke of naderende) overbelasting ligt 70 mol onder de kritische depositiewaarde.

Van (naderende) overbelasting is sprake als de stikstofdepositie deze grens overschrijdt. Dit betekent dat op locaties waar geen sprake is van een (naderende) overbelasting van stikstofdepositie ontwikkelingsruimte uitgegeven kan worden tot de grens van 70 mol/ha/jaar onder de kritische depositiewaarde is bereikt.”

ARTIKEL II

Deze wijziging treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het besluit wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2017.

 

 

 

Haarlem, 12 september 2017.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

J.W. Remkes, voorzitter

R.M. Bergkamp, provinciesecretaris

Uitgegeven op 13 september 2017

Namens Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

R.M. Bergkamp, provinciesecretaris

Naar boven