Besluit van 11 december 2018, met kenmerk 01594936, tot wijziging van de Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân

Gedeputeerde Staten van Fryslân,

 

gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013;

 

besluiten:

I.

de Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân als volgt te wijzigen

 

A.

 

Artikel 6.1.2 komt te luiden:

 

Artikel 6.1.2 Subsidiabele activiteiten

  • 1.

    Subsidie kan worden verstrekt voor activiteiten die passen binnen het Uitvoeringskader Waddenfonds 2017-2026.

  • 2.

    Het Uitvoeringskader Waddenfonds 2017 – 2026 onderscheidt:

    • a.

      Majeure projecten, passend binnen Investeringskader Waddengebied en de hoofddoelen en uitgangspunten van het Waddenfonds;

    • b.

      Thematische openstellingen, passend binnen hoofddoelen en uitgangspunten van het Waddenfonds, alsmede de thematische programmering van het Waddenfonds.

 

B.

 

Artikel 6.1.3 komt te luiden:

 

Artikel 6.1.3 Doelgroep

Voor subsidie komen uitsluitend in aanmerking:

  • a.

    publiekrechtelijke rechtspersonen, met uitzondering van het Rijk, Rijksdiensten en provincies;

  • b.

    privaatrechtelijke rechtspersonen;

  • c.

    ondernemingen zonder rechtspersoonlijkheid;

  • d.

    samenwerkingsverbanden van partijen als bedoeld onder a, b en c.

 

C.

 

Artikel 6.1.5, onderdeel a, komt te luiden:

 

  • a.

    voor het uitvoeren van dezelfde activiteiten bij het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds geen subsidieaanvraag is ingediend, tenzij de aanvraag betrekking heeft op activiteiten als bedoeld in artikel 6.1.2, tweede lid, onderdeel a;

 

D.

 

Artikel 6.1.6 komt te luiden:

 

Artikel 6.1.6 Toetsingscriteria

  • 1.

    Om voor subsidie in aanmerking te komen, wordt voldaan aan de doelstellingen van het Waddenfonds, zoals die zijn opgenomen in het Uitvoeringsprogramma Waddenfonds.

  • 2.

    Indien er voor het uitvoeren van een activiteit als bedoeld in artikel 6.1.2, tweede lid, onderdeel a, geen aanvraag is ingediend bij het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds, dient, in afwijking van het eerste lid, het project om voor subsidie in aanmerking te komen, opgenomen te zijn in het Meerjarenprogramma Investeringskader Waddengebied.

 

E.

 

Artikel 6.1.7 komt te luiden:

 

Artikel 6.1.7 Subsidiabele kosten

  • 1.

    Als subsidiabele kosten worden aangemerkt de kosten die op grond van artikel 1.7 van de Algemene subsidieverordening Waddenfonds 2017 in aanmerking komen voor subsidie.

  • 2.

    In afwijking van artikel 1.10, eerste lid, aanhef en onder g, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013, zijn ongespecificeerde kosten subsidiabel tot 7% van de totale subsidiabele kosten.

 

F.

 

Artikel 6.1.8 komt te luiden:

 

Artikel 6.1.8 Subsidiehoogte

  • 1.

    Op subsidies voor projecten als bedoeld in artikel 6.1.2, tweede lid, onder b, is het volgende van toepassing:

    • a.

      De subsidie bedraagt ten hoogste 20 procent van de subsidiabele kosten, indien het een project betreft dat gericht is of bijdraagt aan een duurzame economische ontwikkeling in het waddengebied, dan wel gericht is op een substantiële transitie naar een duurzame energiehuishouding in het waddengebied en de direct aangrenzende gebieden.

    • b.

      Voor andere dan in onderdeel a bedoelde projecten bedraagt de subsidie ten hoogste 10 procent van de subsidiabele kosten.

    • c.

      Indien een project bijdraagt aan meer dan één doel van het Waddenfonds worden de subsidiabele kosten door de subsidieaanvrager in zijn aanvraag toegerekend aan de doelen waaraan wordt bijgedragen.

  • 2.

    Indien de subsidie op grond van deze paragraaf, in combinatie met andere subsidies en bijdragen, zou leiden tot het subsidiëren van meer dan 100 procent van de subsidiabele kosten, wordt de subsidie zodanig berekend dat het totaal van alle subsidies en bijdragen voor het project niet hoger is dan 100 procent van de subsidiabele kosten.

 

G.

 

Artikel 6.1.10, derde lid vervalt, onder hernummering van het vierde lid tot derde lid.

II.

dat deze regeling in werking treedt met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin zij is geplaatst.

III.

dat op aanvragen die zijn ontvangen voor inwerkingtreding van deze wijzigingsregeling, de bepalingen van toepassing zijn, zoals die luidden voor die inwerkingtreding.

Aldus vastgesteld in de vergadering van Gedeputeerde Staten van Fryslân van

11 december 2018.

Voorzitter drs. A.A.M. Brok

Secretaris R.E. Bouius – Riemersma, MBA MCM

Naar boven