Wijziging Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden provincie Fryslân 2015

Provinsjale Steaten fan Fryslân

Nei it lêzen fan it útstel fan Deputearre Steaten fan Fryslân fan, nr. 01523262, oangeande de gedragslijn voor hotel- en dinerkosten en it útstel fan Deputearre Steaten fan Fryslân fan, nr. 01522833 met betrekking tot het doorberekenen van telefoniekosten aan leden van het College van GS en directieleden.

Mei it each op de artikelen 93, 94, eerste en tweede lid en 143 Provinciewet, gezien het advies van Gedeputeerde Staten;

Oerwagende dat : Hotel/dinerkosten

Op grond van de huidige verordening is het mogelijk om forfaitaire verblijfkosten te declareren bij verblijf in het buitenland. Dit is niet in overeenstemming met de Regeling rechtspositie gedeputeerden waarin staat vermeld dat alleen de noodzakelijke en redelijkerwijs gemaakte werkelijke verblijfskosten kunnen worden vergoed. Door aanpassing van artikel 14 lid 1 van de verordening en verwijdering van de verwijzing naar het Reisbesluit Buitenland zal het niet langer mogelijk zijn om forfaitaire bedragen te vergoeden.

Telefoniekosten

De kosten van telefonie zijn bedrijfsvoeringskosten die zijn afgekocht voor een vast laag bedrag per maand. Hierbij past niet langer dat er gesprekskosten aan bestuurders worden doorberekend, temeer daar zij geen onkostenvergoeding voor telefoniekosten meer ontvangen. Door lid 4 van artikel 17 van de Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden te laten vervallen kunnen er niet langer telefoniekosten met bestuurders worden verrekend.

Beslúte : De Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden provincie Fryslân 2015 als volgt te wijzigen:

Artikel 1  

De tekst van artikel 14 lid 1 komt te luiden: “Indien de gedeputeerde in het provinciaal belang een reis buiten Nederland maakt, worden de in redelijkheid gemaakte noodzakelijke reis- en verblijfkosten vergoed.”

Artikel 2  

Artikel 17 lid 4 komt te vervallen.

 

Artikel 3  

Deze verordening treedt in werking op de dag na publicatie in het provincieblad waarin zij wordt geplaatst. Artikel 1 en 2 werken terug tot 1 januari 2018.

 

Sa feststeld troch Provinsjale Steaten fan Fryslân yn harren iepenbiere gearkomste fan 26 septimber 2018,

Drs. A.A.M. Brok

, foarsitter

G.W. Huisman

, griffier

Naar boven