Besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 20 november 2018, nummer 81E0E5B0, tot wijziging van subsidieverordening Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam 2016-2019

Gedeputeerde staten van Utrecht;

 

Gelet op de Artikel 4 van de ASV van de provincie Utrecht in samenhang met art. 143 Provinciewet;

 

Overwegende dat het wenselijk is de subsidieverordening Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam 2016-2019 te wijzigen omdat er op basis van de huidige verordening geen mogelijkheid is om ondersteuning te bieden aan activiteiten die zich in een voorbereidende fase bevinden. De complexiteit van de herontwikkelingen van erfgoed waaronder landschap en gebouwen, vraagt om een gedegen voorbereiding en de provincie kan hierin een belangrijke toegevoegde waarde leveren. Een goede voorbereiding kan bepalend zijn voor de mate waarin het project in dit kader duurzaam bijdraagt aan de provinciale ambities en doelen.

Besluiten:

Artikel I

De subsidieverordening Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam 2016-2019 wordt als volgt gewijzigd:

 

In artikel 2 lid 4 wordt na onderdeel d een onderdeel ingevoegd, luidende:

 

2.4.e.

 

Van de verplichting om een sluitende businesscase te overleggen, zoals genoemd in lid 4 d, kan worden afgeweken, indien de activiteit of het project zich in een voorbereidende fase bevindt. De keuze om een gebouw of gebied te (her)ontwikkelen is reeds door de aanvrager en/of eigenaar genomen en de activiteiten richten zich op de verdere voorbereiding of uitwerking van deze (her)ontwikkeling.

Artikel II

Aan de toelichting op artikel 2 lid 2 wordt onder aan de alinea een onderdeel toegevoegd, luidende:

 

Onder de activiteiten die kunnen bijdragen aan de ambitie van programma Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam, kunnen ook worden verstaan activiteiten die betrekking hebben op de voorbereiding of uitwerking van voorgenomen projecten, zoals haalbaarheidsonderzoeken.

Artikel III

Indien het provinciaal blad waarin dit besluit wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 20 november 2018, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin het wordt geplaatst, en werkt het terug tot en met 5 juli 2016.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van gedeputeerde staten van Utrecht van 20 november 2018.

Gedeputeerde staten van Utrecht,

Voorzitter

Secretaris

Naar boven