Regeling melding en registratie financiële belangen provincie Overijssel 2018

naar artikel 2.5.4, vierde lid van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies 2018 (hierna: CAP 2018).1

Artikel 1 Algemene bepalingen en definities

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a.

    ambtenaar: persoon die door Gedeputeerde Staten is aangesteld om in de openbare dienst van de provincie te werken, als bedoeld in artikel 1.1, lid 1, onder b van de CAP 2018;

  • b.

    werknemer: persoon met wie Gedeputeerde Staten een arbeidsovereenkomst naar burgerlijk recht hebben gesloten;

  • c.

    financieel belang: een positief of negatief belang dat in geld kan worden uitgedrukt.2

Artikel 2 Het doel van de regeling

De regeling heeft als doel:

  • 1.

    te regelen op welke wijze financiële belangen respectievelijk het bezit van en transacties in effecten moeten worden gemeld.

  • 2.

    te voorkomen dat die belangen de dienst op enigerlei wijze kunnen schaden voor zover deze in verband staan met de functievervulling, dan wel de dienst kunnen raken door ambtenaren c.q. werknemers aangesteld in een functie waaraan in het bijzonder het risico van financiële belangenverstrengeling of het risico van oneigenlijk gebruik van koersgevoelige informatie verbonden is.

Artikel 3 Het melden en registreren

  • 1.

    Als functies waaraan in het bijzonder het risico van financiële belangenverstrengeling of het risico van oneigenlijk gebruik van koersgevoelige informatie is verbonden, worden beschouwd de functies vermeld in bijlage 1.3

  • 2.

    De ambtenaar c.q. de werknemer die een functie bekleedt als bedoeld in het eerste lid doet schriftelijk opgave van zijn financiële belangen en van de wijzigingen daarin alsmede van het bezit van en transacties met effecten bij gedeputeerde staten, met gebruikmaking van het in bijlage 2 opgenomen formulier ‘Melding financiële belangen'.

  • 3.

    De informatie die op grond van het tweede lid aan Gedeputeerde Staten wordt verstrekt wordt vertrouwelijk behandeld.

  • 4.

    De ambtenaar c.q. de werknemer verschaft alle informatie die nodig is voor de beoordeling of de gemelde financiële belangen het bezit van en de transacties met effecten een risico kunnen opleveren in verband met de functie van de ambtenaar c.q. de werknemer.

Artikel 4 Citeertitel

De regeling kan worden aangehaald als de ‘Regeling melding en registratie financiële belangen provincie Overijssel 2018’.

Artikel 5 Inwerkingtreding

De regeling treedt na publicatie in werking met terugwerkende kracht per 1 januari 2018.

Naar boven