Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 12 november 2018, tot wijziging van de Provinciale Milieuverordening, tranche 10A, in verband met een technische correctie

Provinciale Staten van Noord-Holland;

 

Gelezen de voordracht van Gedeputeerde Staten;

 

Overwegende dat het gewenst is om de Provinciale Milieuverordening Noord-Holland op een punt technisch te corrigeren;

 

Gelet op artikel 1.2 van de Wet milieubeheer;

 

Besluiten:

Artikel I  

De Provinciale Milieu Verordening wordt als volgt gewijzigd:

 

Artikel 4.3.3. wordt als volgt gewijzigd:

 

Aan artikel 4.3.3 PMV wordt een nieuw zesde lid toegevoegd dat luidt:

 

6. De richtwaarden als bedoeld in artikel 4.2.1 gelden niet voor de activiteiten waarvoor een ontheffing als bedoeld in het eerste van dit artikel is verleend.

Artikel III  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst.

Provinciale Staten van Noord-Holland

Haarlem, 12 november 2018

J.W. Remkes, voorzitter.

Katja Bolt, griffier.

Toelichting

Algemene toelichting op de wijziging tranche 10A

 

Op één punt is het nodig een technische correctie aan te brengen in de Provinciale milieuverordening. Het betreft de werking van een ontheffing in stiltegebieden. In het navolgende volgt een toelichting.

 

Toelichting

 

Artikel I

In de uitvoering is geconstateerd dat er een expliciete koppeling is tussen de artikelen over de richtwaarden voor geluid die in stiltegebieden gelden en de geboden vrijstellingen. Is er een vrijstelling van toepassing, dan is in artikel 4.3.2, vierde lid van deze verordening vastgelegd dat de richtwaarden niet gelden. Een zelfde koppeling geldt impliciet voor ontheffingen. Door deze koppeling expliciet te maken wordt in praktijk discussie uitgesloten dat bij besluiten niet alsnog aan de richtwaarden moet worden voldaan voor zover voor dezelfde activiteit een ontheffing is verleend.

Naar boven