Besluit van Gedeputeerde Staten van 13 november 2018, PZH-2018-669636290 (DOS 2013-0010135), tot wijziging van het Openstellingsbesluit POP-3 niet-productieve investeringen water Zuid-Holland april 2018

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland;

 

Gelet op artikel 1.3 van de Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid-Holland;

 

Overwegende dat, vanwege het grotere aantal ingediende aanvragen om subsidie dan verwacht, het wenselijk is voor de openstelling van de POP-3 maatregel ‘niet-productieve investeringen water’ in april 2018, het opengestelde bedrag te verhogen;

 

Besluiten:

 

Artikel I  

Het Openstellingsbesluit POP-3 niet-productieve investeringen water Zuid-Holland april 2018 wordt als volgt gewijzigd:

 

Artikel 2,eerste lid onder e, komt te luiden:

  • e.

    het Hoogheemraadschap van Rijnland € 2.326.447,-;

 

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin dit besluit wordt geplaatst.

 

Den Haag, 13 november 2018

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

drs. H.M.M. Koek, secretaris

drs. J. Smit, voorzitter

 

 

Toelichting

Voor de openstelling van de POP-3 maatregel ‘niet-productieve investeringen water’ in april 2018 zijn meer aanvragen om subsidie ingediend dan vooraf verwacht.

 

Op grond van het openstellingsbesluit kon subsidie worden aangevraagd voor niet-productieve investeringen die betrekking hebben op de herinrichting, inrichting, of transformatie en het beheer van watersystemen voor landbouw-, water- of klimaatdoelen.

De investering moet een bijdrage leveren aan de doelstellingen zoals beschreven in de Kaderrichtlijn Water en de Nitraatrichtlijn, herstel van de natuurlijke toestand van watersystemen, het duurzaam optimaliseren van de waterhuishouding bodemdaling. Ook moet de investering een directe relatie hebben met de landbouw.

 

Om zoveel mogelijk watersystemen te verduurzamen wordt het subsidieplafond verhoogd van € 740.000,- naar € 2.326.447,-.

 

Naar boven