Besluit van Provinciale Staten van Zuid-Holland van 17 oktober 2018 met nummer 7121, tot wijziging van het Reglement van bestuur voor het waterschap Hollandse Delta

 

Provinciale Staten van Zuid-Holland,

 

Gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten van 11 september 2018, met het besluitnummer PZH-2018-659964067;

 

Gelet op artikel 2 van de Waterschapswet;

 

 

 

Besluiten:

 

Artikel I  

Het Reglement van bestuur voor het Waterschap Hollandse Delta wordt als volgt gewijzigd:

 

In artikel 9, tweede lid, wordt onder verlettering van onderdeel b tot c een onderdeel ingevoegd, luidende:

 

b. Het lid, bedoeld in het eerste lid, onderdeel c, wordt benoemd door de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren.

 

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dag van publicatie van dit besluit in het provinciaal blad.

 

Toelichting

Tot 1 januari 2015 was het Bosschap verantwoordelijk voor de benoeming van vertegenwoordigers van de categorie natuurterreinen in het algemeen bestuur van het waterschap. Op 1 januari 2015 is het Bosschap opgeheven. Van eind februari 2015 tot 1 januari 2018 heeft de Minister middels het Besluit aanwijzing Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren als benoemende organisatie van waterschapsbestuurders de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE) aangewezen. De gedachte was destijds dat de provincies deze aanwijzing uiterlijk in 2017 in de verschillende reglementen van de waterschappen zouden opnemen. Dat is nog niet gebeurd. Met dit besluit wordt et aanwijzen van de VBNE alsnog in het reglement van bestuur voor het waterschap Hollandse Delta opgenomen. De VBNE is als belangenbehartiger van bos- en natuurterreineigenaren het geschikte lichaam om de vertegenwoordigers van de categorie natuurterreinen voor de waterschapsbesturen te benoemen.

 

Naar boven