Bekendmaking ontwerp-besluiten Ontgrondingenwet en Wet natuurbescherming herstructurering Sibelcogroeve in Heerlen en Landgraaf (Gecoördineerde procedure)

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat op grond van artikel 10a Ontgrondingenwet de ontwerp-besluiten Ontgrondingenwet (Ow) en Wet natuurbescherming (Wnb) terzake de herstructurering van de Sibelcogroeve in Heerlen en Landgraaf, met de daarbij behorende stukken, gelijktijdig ter inzage liggen met ingang van 17 oktober 2018.

Herstructureringsplan Sibelcogroeve

De in het kader van POL2014 te realiseren maatschappelijke meerwaarde die gekoppeld is aan het ontgrondingsbesluit leidt tot een structurele opwaardering van het gebied in kwestie. De terreinen worden na inrichting en oplevering fasegewijs opengesteld voor publiek, er wordt een groot areaal goudgroene natuur gerealiseerd en de plaatselijke infrastructuur (wandel- en ruiterpaden) krijgt een impuls door het aanleggen van nieuwe verbindingen.

Door de inrichting zal het gebied haar functie als uitloopzone voor het nabijgelegen verstedelijkt gebied goed kunnen invullen.

Cöordinatieregeling

Artikel 10a Ow schrijft voor dat - als de aanvrager daarom verzoekt - het bevoegde bestuursorgaan (i.c. de provincie) de gecoördineerde voorbereiding bevordert.

In de onderhavige situatie gaat het daarbij om het coördineren van de voor het realiseren van de herstructurering van de Sibelcogroeve benodigde ontgrondings- en natuurbeschermingswetbesluiten. Als coördinatie plaatsvindt vervallen de standaardprocedures van de verschillende besluiten. Hiervoor in de plaats komt de procedure van de coördinatieregeling. Dit houdt in dat de (ontwerp-)besluiten Ow en Wnb gezamenlijk worden voorbereid,vastgesteld en bekendgemaakt door de provincie met toepassing van de uitgebreide voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Tegen de definitieve besluiten staat tezijnertijd als één geheel rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Betrokken ontwerp-besluiten

Voornoemde coördinatie heeft betrekking op de volgende ontwerp-besluiten voor het project herstructurering Sibelcogroeve:

  • 1.

    De ontwerp-vergunning in het kader van Ontgrondingenwet.

Voor: het ontgronden van percelen in de gemeenten Heerlen en Landgraaf

Locatie: Sigranogroeve, Tiegelstraat, 6414 XN Heerlen

Datum besluit: 2 oktober 2018 Zaaknummer: 2018-203719

 

  • 2.

    De ontwerp-ontheffing en de ontwerp-vergunning in het kader van de Wet natuurbescherming.

Voor: de soorten- en gebiedsbescherming als gevolg van het ontgronden van percelen in de gemeenten Heerlen en Landgraaf Locatie: Sigranogroeve, Tiegelstraat, 6414 XN Heerlen

Datum besluit: 2 oktober 2018

Zaaknummer: 2018-203721 

Inzagetermijn

Van 17 oktober 2018 tot en met 27 november 2018 liggen de ontwerp-besluiten Ow en Wnb met bijbehorende stukken gelijktijdig ter inzage

- in het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht, na telefonische afspraak,

+31 43 389 76 49; - in de gemeentehuizen van Heerlen en Landgraaf, op de gebruikelijke plaats en

tijden.

Voornoemde besluiten worden gedurende de inzagetermijn ook gepubliceerd op www.limburg.nl/vergunningen.

Rechtsbescherming Iedereen kan over de ontwerp-besluiten Ow en Wnb Van 17 oktober 2018 tot en met 27 november 2018 schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dient u te sturen naar: Gedeputeerde Staten van Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht onder vermelding van het zaaknummer in kwestie.

Als u een mondelinge zienswijze naar voren wilt brengen, verzoeken wij u om voor 20 november 2018 contact op te nemen met tel. +31 43 389 76 49.

 

Wij verzoeken u bij het indienen van een eventuele zienswijze aan te geven of deze gericht is tegen het onderdeel Ow dan wel tegen het onderdeel Wnb.

Informatie

Vergunningen: tel. +31 43 389 76 49

Naar boven