Kennisgeving inspraak ontwerp-projectplan, ontwerp-leggerwijziging en m.e.r. beoordelingsbesluit dijkverbetering Bloemenstraat Milsbeek

Onderwerp

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt bekend dat:

  • -

    zij op 2 oktober 2018 het ontwerp-projectplan voor verbetering van de primaire waterkering langs de Bloemenstraat in Milsbeek (gemeente Gennep) heeft vastgesteld. Het verbeteren van dit dijktraject was oorspronkelijk opgenomen in het Projectplan Waterwet dijkversterking Dijkring 54 Milsbeek - Ven-Zelderheide. Op 13 juni 2018 heeft de Afdeling Bestuursrechtstreek van de Raad van State dat projectplan voor een deel van het traject langs de Bloemenstraat vernietigd (uitspraak 201800709/1/R6). Voor het vernietigde deel is nu een nieuw ontwerp-projectplan opgesteld waarin een gewijzigd dijkontwerp is opgenomen;

  • -

    zij op 2 oktober 2018 de leggerwijziging naar aanleiding van het projectplan dijkverbetering Bloemenstraat Milsbeek in ontwerp heeft vastgesteld. De legger geeft de begrenzing, ligging, vorm en constructie van waterkeringen en oppervlaktewateren aan. Door de verbeteringsmaatregelen in het projectplan moet de legger voor de betreffende waterkering worden gewijzigd. 

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat:

  • -

    op 2 oktober 2018 het dagelijks bestuur van het Waterschap Limburg aan Gedeputeerde Staten heeft verzocht een m.e.r. beoordelingsbesluit te nemen voor het project dijkverbetering Bloemenstraat Milsbeek, uit een bij dit verzoek gevoegde notitie van het Waterschap volgt dat dit project geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu heeft, en dat op basis daarvan Gedeputeerde Staten hebben besloten dat er voor dit project geen milieueffectrapportage (m.e.r.) hoeft te worden uitgevoerd. 

Procedure

Het projectplan doorloopt de projectprocedure voor waterstaatswerken (artikel 5.5 - 5.14 van de Waterwet). Op grond van artikel 5.8 en 5.12 van de Waterwet coördineren Gedeputeerde Staten van Limburg de bekendmaking van de besluiten die voor de uitvoering van het projectplan nodig zijn.  

Na vaststelling van het projectplan door het waterschap en goedkeuring van het projectplan door Gedeputeerde Staten kan door belanghebbenden, die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend of redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingebracht, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. 

Inzage

Het ontwerp-projectplan, de ontwerp-leggerwijziging, het m.e.r. beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen ter inzage met ingang van 25 oktober 2018 tot en met 5 december 2018:

  • -

    in het gemeentehuis van de gemeente Gennep, Ellen Hoffmannplein 1, 6591 CP te Gennep, op de aldaar gebruikelijke wijze;

  • -

    ten kantore van het Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99, 6043 CX te Roermond, op de aldaar gebruikelijke wijze, tijdens kantooruren;

  • -

    bij de receptie van het Gouvernement, Limburglaan 10, 6229 GA te Maastricht, tijdens kantooruren.  

    Deze stukken worden gedurende de inzagetermijn ook gepubliceerd op de website www.overheid.nl (klik op Provinciaal Blad). 

Zienswijzen

Ontwerp-projectplan

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht en de Waterwet kan een ieder gedurende een periode van zes weken met ingang van de dag waarop het ontwerp-projectplan ter inzage is gelegd, schriftelijk of mondeling een zienswijze over dit ontwerp-besluit naar voren brengen. 

Ontwerp-leggerwijziging

Tegen de ontwerp-leggerwijziging kunt u gedurende dezelfde periode een zienswijze indienen, waarbij in acht moet worden genomen dat tegen de definitieve wijziging van de legger ingevolge artikel 8:5 en Bijlage II van de Algemene wet bestuursrecht enkel beroep kan worden ingesteld voor zover de beschermingszone wordt vastgesteld of gewijzigd.  

M.e.r. beoordelingsbesluit

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van de voor te bereiden besluiten (in dit geval het projectplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen. 

Indienen zienswijzen

Zienswijzen moeten worden gericht aan Gedeputeerde Staten van Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht. Daarbij wordt u verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Gedeputeerde Staten van Limburg zorgen ervoor dat de zienswijzen worden behandeld door de betreffende bevoegde gezagen.  

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

de heer J. Goudriaan, tel. (043) 389 7452, jl.goudriaan@prvlimburg.nl of

de heer M. Brauers, tel. (043) 389 7242, mml.brauers@prvlimburg.nl.

  

Naar boven