Besluit van Gedeputeerde Staten van 11 september 2018, PZH-2018-654558823, tot wijziging van de Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

 

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013 en de artikelen 16, 17, 19 en 22 van de Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013;

 

Overwegende dat

  • de provincie Zuid-Holland zich conform het Hoofdlijnenakkoord 2015-2019 inzet voor het behoud, het beleefbaar en toegankelijk maken en het benutten van erfgoed zodat dit bijdraagt aan een aantrekkelijke leefomgeving en vestigingsklimaat.

  • De provincie Zuid-Holland naast restauratie zoveel mogelijk herbestemming van erfgoed stimuleert, om dreiging van leegstand, verval en eventueel sloop te stoppen.

  • Het wenselijk is om zoveel als mogelijk subsidieaanvragen te honoreren voor rijksmonumenten die voldoen aan de voorwaarde dat zij een restauratiesubsidie hebben verkregen.

 

Besluiten:

 

Vast te stellen de wijziging van Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013.

 

ARTIKEL I  

 

De Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013 wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

Artikel 16 komt te luiden:

 

Artikel 16 Doelgroep

Subsidie als bedoeld in artikel 15 wordt uitsluitend verstrekt aan de eigenaar van een rijksmonument of een zelfstandig onderdeel hiervan, waarvoor bedoeld in artikel 2 is verstrekt in het huidige kalenderjaar en de daaraan voorafgaande 2 kalenderjaren.

 

B.

Artikel 17, tweede lid, wordt vervangen door:

2. In aanvulling op het eerste lid kan een aanvraag voor subsidie als bedoeld in artikel 15 voor het kalenderjaar 2018 extra worden aangevraagd van 1 oktober tot 1 november.

 

C.

Artikel 19, onderdeel b, komt te luiden:

b. indien de totale kosten van de aanvraag minder dan € 10.000,00 bedragen;.

 

D.

Artikel 22, lid 2, komt te luiden:

2. indien toepassing van het eerste lid ertoe leidt dat de te verstrekken subsidie minder bedraagt dan

€ 5.000,00 wordt de subsidie niet verstrekt.

 

ARTIKEL II  

 

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin dit besluit wordt geplaatst.

 

 

Den Haag, 11 september 2018

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

 

drs. H.M.M. Koek, secretaris

drs. J. Smit, voorzitter

 

 

 

 

 

Toelichting op de wijzigingen

Deze subsidie draagt bij aan het behoud en benutting van cultureel erfgoed in Zuid-Holland. Met deze aanvulling wordt in 2018 eenmalig een extra tranche geopend voor subsidieaanvragen ter bevordering van herbestemming. Bovendien wordt permanent de tijdsduur van subsidieaanvragen verbreed en de ondergrens voor subsidietoekenning verlaagd.

 

Naar boven