Nieuwe grens gemeente Noordwijk, gemeentelijke herindeling Noordwijk-Noordwijkerhout

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

 

Gelet op het aannemen van het wetsvoorstel samenvoeging Noordwijk en Noordwijkerhout door de Tweede en Eerste Kamer van de Staten-Generaal (nr 34.832).

 

Gelet op artikel 2, lid 2, van de Wet algemene regels herindeling;

 

BESLUITEN:

 

1. De grens van de nieuwe gemeente Noordwijk als volgt te beschijven:

 

A. Grens met de gemeente Zandvoort.

Vanaf het snijpunt van de grenzen van de op te heffen gemeente Noordwijk, de kadastraal ingedeelde gemeente Noordzee en de gemeente Zandvoort volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout en anderzijds de gemeente Zandvoort tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Noordwijkerhout en de gemeenten Zandvoort en Bloemendaal.

 

B. Grens met de gemeente Bloemendaal.

Vanaf het onder A. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeente Noordwijkerhout en anderzijds de gemeente Bloemendaal tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Noordwijkerhout en de gemeenten Bloemendaal en Hillegom.

 

C. Grens met de gemeente Hillegom.

Vanaf het onder B. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeente Noordwijkerhout en anderzijds de gemeente Hillegom tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Noordwijkerhout en de gemeenten Hillegom en Lisse.

 

D. Grens met de gemeente Lisse.

Vanaf het onder C. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeente Noordwijkerhout en anderzijds de gemeente Lisse tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Noordwijkerhout en de gemeenten Lisse en Teylingen.

 

E. Grens met de gemeente Teylingen.

Vanaf het onder D. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk en anderzijds de gemeente Teylingen tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Noordwijk en de gemeenten Teylingen en Katwijk.

 

F. Grens met de gemeente Katwijk.

Vanaf het onder E. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeente Noordwijk en anderzijds de gemeente Katwijk tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Noordwijk en de gemeente Katwijk en de kadastraal ingedeelde gemeente Noordzee.

 

G. Grens in de Noordzee.

Vanaf het onder F. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeente Noordwijk en anderzijds de kadastraal ingedeelde gemeente Noordzee tot aan het onder A. eerstgenoemde punt.

 

2. Dit besluit te publiceren in het Provinciaal Blad en te bepalen dat dit besluit in werking treedt op de dag na de dag van de uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst.

 

Den Haag, 28 augustus 2018

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

J. Smit, voorzitter

H.M.M. Koek, secretaris

 

Naar boven