Provincie Zuid Holland, Besluit verzoek om maatwerk in verband met de realisatie van een windturbine aan de Van Leeuwenhoekweg 33

Kennisgeving

Z-16-313343

Besluit verzoek om maatwerk

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken kenbaaraf te zien van het stellen van een maatwerkvoorschrift.

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 9 juli 2018 een verzoek ontvangen om een maatwerkvoorschrift op te leggen ter beperking van de slagschaduw die ingevolge de werking van de windturbine, op het perceelVan Leeuwenhoekweg 33te Dordrecht, optreedt bij de nabijgelegen bedrijven.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken kenbaar af te zien van het stellen van een maatwerkvoorschrift.

Inzage

De beschikking ligt tegelijkertijd ter inzage met de Wabo beschikking en bijbehorende verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad van Dordrecht almede de op deze zaak betrekking hebbende stukken. Van maandag 27 augustus 2018 tot en met maandag 8 oktober 2018 kunnen de stukken worden ingezien:

A.bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, op elke werkdag van 08:00 uur - 16:00 uur, Johan de Witstraat 140 te Dordrecht, tel. nr. (078) 770 85 85.

B.in het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. De stukken kunnen worden ingezien met of zonderafspraak:maandag t/m woensdag van 08:30 uur tot 17:00 uur; donderdag van 08:30 uur tot 19:30 uur;vrijdag van 08:30 uur tot 12:00 uur.

Een afspraak kan gemaakt worden via het telefoonnummer 14078, de naam van de gemeente dient vervolgens te worden ingesproken.

C.bij het gemeentehuis van de gemeente Zwijndrecht, Raadhuisplein 3 te Zwijndrecht, op werkdagen tijdens de openingstijden; buiten de openingstijden na telefonische afspraak, tel. 14078.

D.bij het gemeentehuis van de gemeente Binnenmaas, Sportlaan 22, te Maasdam, bij de balie Omgevingszaken na telefonische afspraak, tel. 14078.

E.Daarnaast in de beschikking, vvgb met aanvraag en bijbehorende stukken ook in te zien via de website van OZHZ. Zoeken op: Windturbine Dordrecht.

Rechtsmiddelen

BezwaarTegen de beschikking kan door belanghebbenden bezwaar worden aangetekend bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag, t.a.v. het Awb-secretariaat, onder vermelding van ‘Awb-bezwaar’ in de linkerbovenhoek van enveloppe en bezwaarschrift. Op grond van artikel 6:7 van de Awb bedraagt de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift 6 weken. De termijn vangt, ingevolge artikel 6:8, eerste lid van de Awb, aan met ingang van de dag na die waarop het besluit aan de aanvrager is toegezonden.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en dient ten minste te bevatten:- de naam en het adres van de indiener;- de dagtekening;- een omschrijving van de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;- de gronden van het bezwaar (de motivering).

Voorlopige voorzieningHet indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Als onverwijlde spoed dat vereist, kan door een belanghebbende die bezwaar heeft aangetekend ingevolge artikel 8:81 van de Awb om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Voor de behandeling van het verzoek wordt door de rechtbank een bedrag aan griffierecht geheven. De Voorzieningenrechter kan bij wijze van voorlopige voorziening het besluit schorsen.

Digitaal de Voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen is ook mogelijk via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.aspx. Daarvoor heeft de indiener wel een elektronische handtekening (DigiD of eHerkenning) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Deze kennisgeving en beschikking staat ook op www.ozhz.nl.De kennisgeving is tevens gedaan in het Provincieblad.

 

 

 

 

 

 

Naar boven