Verkeersbesluit Hoogeveense Vaart, locatie Nieuwebrugsluis, Ossesluis en Rogatsluis

Assen, 26 juli 2018

Ons kenmerk, 30/AWV/2018001936

 

De teamleider van Beheer Wegen en Vaarwegen daartoe gemandateerd door Gedeputeerde Staten van Drenthe door middel van het Organisatiebesluit provincie Drenthe 2014,

gelet op de relevante regelgeving genoemd in, de Algemene wet bestuursrecht, de Scheepvaartverkeerswet, het Besluit administratieve bepalingen scheepvaartverkeer en het Binnenvaartpolitiereglement

en voornoemd Organisatiebesluit,

 

overwegende dat,

 

  • in de Hoogeveense Vaart bij de Nieuwebrugsluis, Ossesluis en Rogatsluis stroomkanalen en aflaatwerken gelegen zijn;

  • voornoemde stroomkanalen alleen bestemd zijn voor de waterhuishouding, de aan- en afvoer van water;

  • voornoemde stroomkanalen niet bestemd zijn voor scheepvaartverkeer;

  • ter voorkoming van gevaarlijke situaties ter plaatse een verbod in-, uit- of door te varen, bij de doorvaartopening, noodzakelijk is;

  • ter voorkoming van gevaarlijke situaties ter plaatse een verplichte vaarrichting, bij de doorvaartopening, noodzakelijk is;

  • overeenkomstig het bepaalde in artikel 6 van het Besluit administratieve bepalingen scheepvaartverkeer, overleg heeft plaatsgevonden met de bij het besluit belanghebbende openbare lichamen en instellingen;

  • de te nemen maatregelen van toepassing zijn op de in artikel 3, eerste lid, sub a, b , c en d van de Scheepvaartverkeerswet, opgenomen doelstellingen.

Besluit

  • 1.

    Een verbod in-, uit-, of door te varen in te stellen voor alle schepen ingaande drie afstroomkanalen aan de Hoogeveense Vaart, te weten de Nieuwebrugsluis, Ossesluis en Rogatsluis.

  • 2.

    Dit verbod te markeren door palen te plaatsen voorzien van het verbodsteken A.1 van bijlage 7 Binnenvaartpolitiereglement, ter plaatse van de Hoogeveense Vaart, Nieuwebrugsluis.

  • 3.

    Dit verbod te markeren door palen te plaatsen voorzien van het verbodsteken A.1 van bijlage 7 Binnenvaartpolitiereglement, ter plaatse van de Hoogeveense Vaart, Ossesluis.

  • 4.

    Dit verbod te markeren door palen te plaatsen voorzien van het verbodsteken A.1 van bijlage 7 Binnenvaartpolitiereglement, ter plaatse van de Hoogeveense Vaart, Rogatsluis.

  • 5.

    Een verplichte vaarrichting aan te geven door het plaatsen van gebodsteken model B.1 van bijlage 7 van het Binnenvaartpolitiereglement ter plaatse van de Hoogeveense Vaart, Nieuwebrugsluis.

  • 6.

    Een verplichte vaarrichting aan te geven door het plaatsen van gebodsteken model B.1 van bijlage 7 van het Binnenvaartpolitiereglement ter plaatse van de Hoogeveense Vaart, Ossesluis.

  • 7.

    Een verplichte vaarrichting aan te geven door het plaatsen van gebodsteken model B.1 van bijlage 7 van het Binnenvaartpolitiereglement ter plaatse van de Hoogeveense Vaart, Rogatsluis.

 

Gedeputeerde Staten van Drenthe,

Namens dezen,

ing. H.F.M.J. Van den Eerenbeemt,

teamleider Beheer Wegen en Vaarwegen

Openbaarmaking

De tekst van het verkeersbesluit is te vinden op de website van de rijksoverheid (www.officielebekendmakingen.nl Staatscourant rubriek verkeersbesluiten).

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit, dan kunt u binnen zes weken na de dag van verzending ervan hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van gedeputeerde staten van Drenthe. De dag van verzending is de dagtekening van het besluit. Voor meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift verwijzen wij u naar: www.provincie.drenthe.nl/bezwaarprocedure

Naar boven